5/5 – έξω (το βυτιο)

Συγκλονιστικο! Χρονικο βημα προς βήμα.

τί είδα εκεί έξω:
*
Κατεβήκαμε στο πανεπιστήμιο την ώρα που το ΠΑΜΕ περπατάει στη Σταδίου. Απ’ τα μεγάφωνα κλασσικά Ξυλούρης. Ο κόσμος είναι πάρα πολύς. Βλέπεις αρκετά μετά το Σύνταγμα τους πρώτους, οι τελευταίοι ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει από την Ομόνοια.

κλπ κλπ

Σχόλια

 • από oldboy πριν 2941 μέρες +10

  Ένας άντρας απ’ το μπαλκόνι, λέει: «όχι έτσι ρε παιδιά. Θα καούμε ζωντανοί». Ένας ηλικιωμένος λίγο πιο μπροστά φωνάζει «να καείτε μουνάκια».

  • από talos πριν 2941 μέρες +8

   Ήμουν εκεί όταν έφτασε η πυροσβεστική. Κάποιος από τους διαδηλωτές φώναξε "να φωνάξτε τον Βγενόπουλο να σας σώσει", και μια άλλη τον ξέχεσε - πήγε να γίνει καυγάς. Τρίτος παρενέβη και της είπε "απεργοσπάστες είναι". Τέταρτος "και επειδή είναι απεργοσπάστες να τους ψήσουμε;". Όλα αυτά σε μια στιγμή που κανένας δεν υποψιαζόταν πως υπήρχαν νεκροί.

   Το "να καεί, να καεί", το άκουσα από ντουντούκες σωματείων που αν δεν έχουν αλλάξει δραματικά τα πράγματα ήταν της ΠΑΣΚΕ, αλλά και από άσχετο, χύμα κόσμο. Υπήρχε όντως τρομερή, πρωτόγνωρη ένταση.

 • από Gasireu πριν 2941 μέρες +1

  αυτός ο Αραβαντινός πάλι και μέσα στο κέντρο της πορείας και τραυματίας πολύ με προβλημάτισε...

 • από ad1951 πριν 2941 μέρες +8

  Συγκλονιστικό. Κρατάω ιδιαίτερα δύο σημεία:

  "Η κουβέντα που σερνόταν στα στόματα και έδινε τον παλμό ήταν το «να καεί το μπουρδέλο η βουλή». Η ένταση ήταν πρωτοφανής, νομίζω. Αν θεωρούμε ότι ο προπέρσινος Δεκέμβρης είχε οργή, ας το ξανασκεφτούμε."

  "Στο σπίτι με παίρνει ο Α. Είναι βαρύς. Μιλάει και για μένα. «Δεν μπορώ να μη σκεφτώ ότι για αυτούς τους 3 ανθρώπους φταίμε κι εμείς. Έχουμε ευθύνη. Κάτι πρέπει να γίνει. Τι όμως; Ν’ αρχίσουμε να πλακωνόμαστε δηλαδή στο δρόμο με τους μπάχαλους;». Του υπενθυμίζω ότι σήμερα πέτρες (εντάξει όχι μολότοφ, αλλά πέτρες) πετούσε ένα σωρό κόσμος. Πολύς κόσμος. Ύστερα συμφωνώ μαζί του. Δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι στις φλέβες μας κυλάει η ένταση μιας φοβερής διαδήλωσης. Δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι στα ακροδάχτυλά μας υπάρχει έστω και λίγο απ’ το αίμα αυτών των ανθρώπων."

 • από Michael_Sc πριν 2941 μέρες +5

  Ανατριχιαστικά αληθινό και αληθινά ανατριχιαστικό report.

 • από LaBoetie πριν 2941 μέρες +4

  Εξαιρετικά δυνατό και τίμιο κείμενο.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.