ΠΑΜΕ vs San Fransisco

Κι όμως υπάρχουν αποτελεσματικότεροι διαμαρτυρίας από τη μίζερη ντουντούκα, τις σημαίες ρόπαλα και τους τραμπουκισμούς...

Σχόλια

 • από MadNihilist πριν 2842 μέρες +1

  Όχι μόνον είναι πειραγμένος ο τίτλος του πρωτοτύπου αλλά είναι κι
  ανορθόγραφος. =)

  Original title: "Don't Get Caught in a Bad Hotel"
  Correct spelling (and tourist info =) here: http://en.wikipedia.org/wiki/San_Francisco

 • από beta πριν 2842 μέρες +1

  Όντως. Francis --> Francisco.

  Όσο για τον πειραγμένο τίτλο, δεν μπόρεσα να αντισταθώ να κάνω τον παραλληλισμό με το ΠΑΜΕ. Λυπάμαι.

  Από την άλλη διασκεδάζω με τη σκέψη του Μέντρεκα και των δυσκοίλιων μουσάτων τύπων με τις αλογοουρές της επανάστασης να χορεύουν lady gaga πάνω στους καταπέλτες του πλοίου αντί να τραμπουκίζουν επιβάτες και πλήρωμα υπό τους παρωχημένους ήχους του Μαχαιρίτσα και - ακόμα χειρότερα- του Τσακνή.

  • από MadNihilist πριν 2842 μέρες +2

   Έχει αυξηθεί ο αριθμός των πειραγμένων τίτλων και η ανάγνωση είναι πλέον χρονοβόρα έως άκρως εκνευριστική. Στην περίπτωση αυτή, δεν θα άνοιγα ένα άρθρο που ο τίτλος του περιέχει ΠΑΜΕ κατά θετικό ή αρνητικό τρόπο. Το συγκεκριμένο το άνοιξα μόνον λόγω San Francisco και το βρήκα απροπό μια χαρά.

   The choice is yours (αν προτιμάς να απευθύνεσαι στο κοινό που "τσιμπάει" σε τέτοια =) αν και κατά την γνώμη μου το σαβουάρ μπαζ είναι αρκετά σαφές στο συγκεκριμένο θέμα.

 • από katerina_s_m πριν 2842 μέρες 0

  Αφού στο buzz υπάρχει κοινό που ψηφίζει αναρτήσεις με προβοκατόρικα πειραγμένους τίτλους, γράφοντας το σαβουάρ μπαζ και "τη φιλότιμη προσπάθεια του admin" στα παλιά του τα παπούτσια, ας κάνει ο beta το κέφι του.

  Αλλά, όσοι τα ψηφίζουν, ας μην παριστάνουν τους τιμητές που δήθεν κόπτονται για την καλή λειτουργία του. Ούτε να καταγγέλουν το "υποκριτικό θράσος μερικών να υπογράφουν" άλλα κείμενα. Στην πράξη κρίνονται όλοι.

  --
  [Φοβάμαι πως το να κάνουμε την τρίχα τριχιά για να την πούμε σε άλλους χρήστες μπορεί να είναι εξίσου προβληματικό με έναν προβοκατόρικα πειραγμένο τίτλο. Καμιά φορά μπορεί να είναι και χειρότερο. -admin]

  *
  admin,
  το σχόλιό μου δεν ήταν ξεκούδουνο, ήταν ένα follow up σχόλιο στο σχόλιο του Elias, χωρίς να ξεφεύγει γραμμή από το πνεύμα του. Ο προβοκατόρικα πειραγμένος τίτλος, νομίζω πως είναι μέσα στους όρους του μπαζ, έτσι όπως τέθηκαν προσφάτως. Αντιθέτως, "η τρίχα τριχιά" δεν είναι - μπορείς όμως να τον προσθέσεις.

  Και αν κάποια μέλη είναι πρώτα μεταξύ ίσων και καλύπτονται από ασυλία στο buzz, όταν "την λένε" σε άλλα μέλη, καλό θα ήταν να μας ενημερώσεις ποια είναι αυτά, ώστε να το γνωρίζουμε κι εμείς. Καμμία αντίρρηση από τη μεριά μου να σεβαστώ αυτή την ειδική μεταχείριση.

  --
  [Πίστεψέ με δεν έχω καμία διάθεση να σε αδικήσω ή να μπω σε αντιπαράθεση μαζί σου. Το σχόλιό σου δεν ήταν απλό follow up σε εκείνο της MadNihilist (φαντάζομαι αυτό εννοείς). Ήταν flame bait -- όρος του οποίου το "τρίχα τριχιά για να την πούμε σε άλλους χρήστες" είναι παράφραση και πράγμα που σαφώς αναφέρω στο σαβουάρ μπαζ. Η MN επεσήμανε στον beta ότι το πείραγμα του τίτλου δεν βοηθάει. Εσύ επιτέθηκες ("γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια", "ας μην παριστάνουν τους τιμητές") στους χρήστες που ψήφισαν. Μην τρελαθούμε. Είναι δικαίωμά τους να ψηφίσουν ένα link που βρήκαν ενδιαφέρον. Στην προστασία αυτού ακριβώς του δικαιώματος στοχεύει το μέρος του SB που επικαλείσαι ("το θάψιμο δια της καταχωρίσεως") -admin]

  *
  admin,
  ούτε κι εγώ έχω διάθεση αντιδικίας, και πουθενά δεν ισχυρίστηκα ότι δεν μπορούν να ψηφίζουν το λινκ της αρεσκείας τους. Εκείνο που έγραψα καθαρά είναι πως δεν μπορούν να εγκαλούν άλλους για παραβίαση του σαβουάρ μπαζ όταν το παραβιάζουν οι ίδιοι. Εξακολουθώ να διαφωνώ γνωρίζοντας πως έχω δίκιο. Aυτό είναι το original flame bait:: "Τι υποκριτικό θράσος μερικών να υπογράφουν αυτό το κείμενο". Ήταν ένα επιθετικό σχόλιο για "να την πει" προς τους χρήστες που ψήφισαν - εγώ, εδώ, απλώς το επανέλαβα. Λυπάμαι να διαπιστώνω ότι κρίνεις με διαφορετικά μέτρα τα μέλη - γι αυτό σού έγραψα να μας ενημερώσεις ποια έχουν ασυλία και απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης.

  (ναι, την MadNihilist εννοούσα, λάθος μου να αναφερθώ στον Elias)

  --
  [Αυτό που παραθέτεις δεν το αξιολογώ ως flame bait. Είναι μεν επιθετικό σχόλιο αλλά είναι και έκφραση αγανάκτησης χρήστη που έχει δεχτεί αδικαιολόγητες και ενίοτε χυδαίες επιθέσεις μέσα στο buzz. Ένας από τους σκοπούς του νέου SB είναι να μην ξανασυμβούν εδώ αυτά τα πράγματα. Θα χαρώ να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας μέσω email. -admin]

  *
  admin,
  σ’ ευχαριστώ για την διάθεσή σου, κι εγώ θα χαρώ μία συζήτηση, αλλά τώρα δεν προτίθεμαι να συνεχίσω ιδιωτικώς ένα θέμα που άνοιξε δημόσια και δεν έχει κανένα ιδιωτικό παρασκήνιο. Αυτό είναι μέσα στους κανόνες του δικού μου σαβουάρ e-vivre.

  Μένω με την πεποίθηση ότι μεροληπτείς και κρίνεις με διαφορετικά μέτρα τα μέλη.

  (υποθέτω ότι θα φροντίσεις γι αυτή την προκλητική παραβίαση του σαβουάρ μπαζ.)

  • από neTpen πριν 2842 μέρες +5

   Ο τίτλος πράγματι είναι άσχημα πειραγμένος.

   Το βίντεο είναι χαριτωμένο (για μένα). Εξ ου και το ψήφισα.

   Το πειραγμένο του τίτλου το έθεσε εξαρχής η Mad. Πέραν αυτού τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να εκτελέσουμε τον beta ή να μην ψηφίσουμε/σχολιάσουμε; Υπερβολές.

   Πείραγμα με πείραγμα (τίτλων) έχει διαφορά, όπως ήδη έχουμε πει.

   Το να λειτουργεί κάποιος ως θρυαλλίδα εντάσεων και καυγάδων μπορεί να είναι απείρως χειρότερο.

  • από katerina_s_m πριν 2841 μέρες 0

   neTpen,
   αυτό που είναι κακό, είναι να χαρακτηρίζει κανείς ως θρυαλλίδα εντάσεων ένα follow up σχόλιο που δεν είναι της αρεσκείας του, ενώ αδιαφορεί όταν πλάι του πυροδοτούνται αληθινές θρυαλλίδες εντάσεων και ταυτοχρόνως δίνει συμβουλές σε άλλους για "σιωπηλή αυτοκριτική".

   Κατά τα λοιπά, κι εμένα μου αρέσουν πολλά από τα flash mobs – δεν έκρινα την προτίμησή σου. Κι αυτό που μπαζζάρισε ο beta, μου άρεσε. Αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα που έβαλε με το σχόλιό του ο Elias.

   Τα flash mobs, είναι πραγματικά χαριτωμένα, αλλά για να διαδηλώσουν οι άνθρωποι για ζωτικά αιτήματά τους δεν χρειάζεται χορογράφος, μαέστρος και πρόβες. Η πρόθεση των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ δεν είναι να τους βρουν αστείους ή χαριτωμένους - διαμαρτύρονται, δεν κάνουν οντισιόν για σώου. Δεν ισχυρίζομαι πως πρέπει να απορρίπτουμε κάθε χαζοαμερικανιά, αλλά να ξέρουμε σε ποιες περιπτώσεις μπορούμε να τις αντιγράφουμε. Αυτή η αμερικανιά, πάντως, έχει εισαχθεί και στην Ελλάδα.

 • από Elias πριν 2842 μέρες +2

  Σκεφτόμουν πώς θα μπορούσε να μεταλαμπαδευτεί αυτή η καλιφορνέζικη μορφή πάλης στις ελληνικές αγωνιστικές ανάγκες. Η πολιτική διάσταση της Lady Gaga είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

  Το Ζενίθ είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά. Οι επιβάτες έχουν βγει λίγες ώρες να περπατήσουν και ν' αφήσουν τα κατά μέσο όρο 100 δολάριά τους (σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ) στα γύρω καταστήματα. Οι ναυτεργάτες της ΠΝΟ και τα μέλη του ΠΑΜΕ, καλοντυμένοι, επιβιβάζονται με μουσικά όργανα και συγκεντρώνονται στο σαλόνι του πλοίου. Σε κάποια στιγμή, κάποιος κάνει το νεύμα (“εντάξει, είμαστε όλοι εδώ”). Επάνω στο βίντεο:

  (ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ 1, μιλώντας):
  Μια στιγμή, σύντροφε! Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε μ' αυτό το κρουαζιερόπλοιο! Σπάει το καμποτάζ!

  (ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ 2, τραγουδώντας):
  Oh- NO! -oh-oh-oh, crisis pay the plutocracy! (δις)

  (ΟΛΟΙ, τραγουδώντας):
  Καμποτάζ! Καμποτάζ! Ζητάμε καμποτάζ! Καμποτάζ! Καμποτάζ! Όχι στην άρση! (δις)

  (ΟΛΟΙ, μιλώντας):
  Ζητάμε θέσεις εργασίας για έλληνες ναυτικούς! Διατήρηση του καμποτάζ! Bad bad Zenith!

  (ΟΛΟΙ, τραγουδώντας):
  Στο δρόμο του αγώνα ο λαός, crisis pay the plutocracy.
  Το μέλλον μας ο σοσιαλισμός, crisis pay the plutocracy.
  Καμποτάζ! Καμποτάζ! Ζητάμε καμποτάζ! κ.λπ.

 • από kensai πριν 2842 μέρες 0

  Ενδιαφέροντα πολύ τα flash mobs, αλλά από μια άποψη αναρωτιέμαι αν πραγματικά πετυχαίνουν τον σκοπό τους.

  1) Target group. Οι περισσότεροι που βλέπω στην χορωδία είναι 20-25 χρονών, πολύ πιθανόν σπουδαστές που βαριούνται και είπαν να πάρουν μέρος σε κάτι για «καλό σκοπό». Καμία σχέση όμως με τους τύπους θα έμεναν στο Westin St. Francis οι οποίοι στην τεμπελιά τους μέσα μπορεί να φχαριστηθούν κιόλας απ'το improvised χορευτικό και (!!!) να δώσουν τα συγχαρητήρια στη διεύθυνσή τους μετά για το σκετσάκι που τους διοργάνωσε.

  2) Ωραία, τραγουδοχορέψατε, τώρα; Οι συμβολισμοί, οι στίχοι, όλα παίζουν τον ρόλο τους. Η έκδοση στο YouTube είναι σημαντικό κατόρθωμα αν μαζεύεις 200+Κ θεάσεις. Αλλά θα μειωθούν οι κρατήσεις που συνήθως γίνονται 1-2 μήνες πριν; Στο τέλος δηλαδή αυτά που λέει με τον τηλεβόα στους παρόντες (που είναι ήδη εκεί!!) τι νόημα έχουν; Εξάλλου εκτός αν μένει κανένας συνδικαλιστής στο ξενοδοχείο, οι υπόλοιποι άλλα πράγματα θα κρίνουν (καθαριότητα, υπηρεσίες, πρωινό, concierge service, κλπ).

  Γενικώς είμαι της γνώμης πως τα flash mobs εκτός από ελάχιστες high profile εξαιρέσεις γίνονται απλά προς τέρψη και ματαιοδοξία των ατόμων που τα διοργανώνουν. Ακόμα και τα της Θεσσαλονίκης που έχω δει, είναι πάντα συγκεκριμένα άτομα που πετυχαίνω... τα ίδια που πετυχαίνω στα κλασικά μαγαζάκια της Βαλαωρίτου (Partisan κι έτσι) και μαζεύουν συγκεκριμένους επίδοξους καλλιτέχνες...

  ---

  Παρ'όλα, γαμάτο το όλο στήσιμο, καλλιτεχνικά τέλειο! :)

 • από MadNihilist πριν 2841 μέρες 0

  Κατερίνα, το θέμα είναι πιο απλό από όσο φαίνεται. Σε παλιότερο σχόλιο είχα γράψει πως πολύ χαλαρά και φιλικά "κυνηγάω" τους πειραγμένους τίτλους και δευτερεύοντως τα πολλαπλά θαυμαστικά, τις πολλαπλές τελείες και τα ορθογραφικά λάθη. Στην βρεφονηπιακή εποχή του μπαζ εμφανιζόταν κάθε τόσο πιεραγμένοι τίτλοι (είχα βάλει 2-3 κι εγώ η ίδια) αλλά τότε οι χρήστες ήταν λίγοι + δεν είχε παγιωθεί το φορμάτ "Τίτλος πρωτοτύπου (απείραχτος), Συγγραφέας (αν είναι γνωστός), Πηγή" το οποίο βοηθάει στην ανάγνωση, σέβεται τους χρήστες που δεν έχουν απεριόριστο χρόνο για κλικ, και συμβάλλει στη διατήρηση χαμηλών τόνων. Καθαρά διαδικαστική παρέμβαση --δεν με ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου να χωθώ σε οποιονδήποτε. O beta, η Rodia κι ο Alberich στους οποίους "χώθηκα" προσφάτως απεδείχθη πως είχαν την ευφυία, την ευγένεια και το χιούμορ να με αντιμετωπίσουν μόνοι τους. Το ίδιο κι αντμίν μπιεν ανταντύ ;-))

  u/d NeTpen You may have a point κυρίως όταν δεν πρόκειται για πάγια τακτική χρήστη. =)

  u/d 2 Tα ποιηματάκια και οι άλλες δημιουργικές εξάρσεις του Elias είναι ινστιτούσιον. Καν μέμ !
 • Σχόλιο που έχει θαφτεί. [εμφάνισε/κρύψε]
 • από katerina_s_m πριν 2841 μέρες 0

  Gilletina,
  ζητώ συγγνώμην που σε κοκκίνισα κατά λάθος και εξ αιτίας μου κρύφτηκε το σχόλιό σου. Να σε πρασινίσω ήθελα.

  • από Gilletina πριν 2841 μέρες -1


   Αφου κόκκινη είμαι, σαν το αίμα, τιμή μου το κοκκίνισμα σ'αυτό το άντρο.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση