Σχόλια

 • από tanevramou πριν 1940 μέρες 8       

  Έχω σοβαρή διαφωνία με τέτοιου είδους κείμενα. Όχι ότι δεν συμμερίζομαι την αγανάκτηση της ψιλικατζούς ή οποιουδήποτε άλλου για αυτήν την κατάσταση. Αλλά για δύο λόγους:

  α) πιστεύω πραγματικά ότι η κατάσταση πρέπει να ηρεμήσει και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε όλοι για αυτό. Μετά από 3 χρόνια συνεχόμενων ουρλιαχτών που δεν μας οδήγησαν πουθενά - αντιθέτως έκαναν τα πράγματα πολύ χειρότερα- και στα οποία λίγο πολύ όλοι συμμετείχαμε (μαζί ουρλιάξαμε) έχουμε ανάγκη να κουλάρουμε όλοι λίγο.

  β) γιατί πιστεύω ότι οποιαδήποτε οργή θα πρέπει να κατευθύνεται με πολιτικό τρόπο σε αυτούς που πραγματικά έχουν την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση. Οι οποίοι εν προκειμένω είναι η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα που διαχειρίστηκαν την ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια και οι πρακτικές τους που δημιούργησαν αυτό το έκτρωμα που ονομάζεται ελληνικό δημόσιο. Και οι οποίες πολιτικές ακόμα και τώρα δεν αλλάζουν. Παραμένουν εκεί για να επιτρέπουν εσαεί την συνδιαλλαγή ανάμεσα στην εκάστοτε πολιτική εξουσία και στις οργανωμένες ομάδες του δημοσίου. Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη για να αλλάξει αυτού του είδους τις πολιτικές. Και με τον τρόπο που χειρίστηκε την απεργία στο μετρό είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν έχει καμία διάθεση να το κάνει αυτό.

 • από dkamen πριν 1940 μέρες 18       

 • από contrabando πριν 1939 μέρες 3       

  Είναι σε κάθε περίπτωση με τη μεριά του εργαζομένου αλλά οι εργαζόμενοι του μετρό είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

  Πούρα χρυσαυγίτικη επιχειρηματολογία. *Δεν έχουμε πρόβλημα με τους ξένους αλλά οι πακιστανοί, οι αφγανοί κλπ είναι ρεμάλια του κερατά*.

  • από phi4physics πριν 1939 μέρες 3       

   "Πούρα χρυσαυγίτικη επιχειρηματολογία. "
   Που είναι η επιχειρηματολογία των ελληνόφωνων ουγκ; Εγώ βλέπω μια λογική επιχειρηματολογία εναντίον των απεργών στο μετρό. Οι ουγκ τί λογική επιχειρηματολογία έχουν εναντίον των ξένων;

  • από contrabando πριν 1939 μέρες       

   Το *επιχειρηματολογία* ήτανε πούρα ειρωνία. Επρεπε να γράψω *πούρες χρυσαυγίτικες πίπες* για να είμαι σύμφωνος με το μπάζο αλλά είπα να το αποφύγω.

  • από dkamen πριν 1939 μέρες 8       

   είσαι πολύ κοντά στο να καταλάβεις το κείμενο, περίπου 20 λέξεις μετά το "είμαι σε κάθε περίπτωση με την πλευρά του εργαζόμενου" κάνει σαφές ότι όλα όσα γράφει μέχρι εκεί είναι "και άλλες τέτοιες πίπες".

   Η ουσία φίλε contrabando είναι ότι όλα αυτά τα "πρέπει να υποστηρίζεις σε κάθε περίπτωση ειδάλλως εμφύλιος μπλα μπλα μπλα" είναι ΠΙΠΕΣ. Είναι του ίδιου επιπέδου με τα "δεν πρέπει να αμφισβητείς τον πάπα". Και διακινούνται για τον ίδιο ακριβώς λόγο: εκμετάλλευση των πολλών και χαζών (εργαζόμενοι ΙΤ) από τους λίγους και εξυπνήδηδες (βύσματα των ΔΕΚΟ). Οι ίδιοι δεν πιστεύουν καθόλου στην αλληλεγγύη, και απόδειξη ότι στα @@ τους αν ο φτωχός πάει στη δουλειά του με τα πόδια, αν είναι η μισθάρα που πληρώνονται από τους φόρους του να μειωθεί στο διπλάσιο απ' όσα παίρνει εκείνος. Ίσα ίσα, θα τον στείλουνε να λιώσει τα παπούτσια του στο περπάτημα μέχρι που η κυβέρνηση να αποφασίσει να του ρουφήξει κι άλλο φόρο, ώστε να ικανοποιηθεί ο πάτος τους.

   Με την ευκαιρία, ξέρετε από πού ξεκίνησε η ιστορία της κατσίκας του γείτονα; Για το τηλεοπτικό κοινό, από το Χριστόδουλο. Στην πραγματικότητα όμως ξεκίνησε από τη ρωσική νομενκλατούρα. Τη δεκαετία του '80 ήρθε η γκλάσνοστ (διαφάνεια), και η μεγάλη μάζα έμαθε πώς τα πέρναγε το 1% των επίλεκτων μελών του Κόμματος και του κρατικού μηχανισμού. Understandably δε χάρηκε πολύ. Τότε ένα μέλος της νομενκλατούρας είπε στον Στέλιο Κούλογλου το γνωστό ανέκδοτο: ότι ζήτησε ο θεός από ένα ρώσο τι χάρη να του κάνει, και ο ρώσος του είπε "ο γείτονάς μου έχει μια ωραία κατσίκα" μπλα μπλα μπλα "και θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα". Το αναφέρει στο "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια σοβιετική ένωση".

   Και βλέπουμε τον ίδιο μύθο (ότι ζούμε σε μια χώρα που είναι όλα τέλεια αν δεν είχαμε όλους αυτούς τους σκατόψυχους να ζηλεύουν την κατσίκα μου) να γνωρίζει νέες δόξες, στα στόματα των ΔΕΚΟτζήδων, των υπαλλήλων της Βουλής και άλλων πτηνών της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Sorry παίδες. End game.

 • από snaporaz πριν 1939 μέρες 4       

  contrabando

  "Πούρα χρυσαυγίτικη επιχειρηματολογία"

  ε;!

  τι σχέση έχει το κείμενο με χρυσή αυγή;

  οι χρυσαυγίτες δημιούργουν μια φανταστική ταυτότητα (Έλληνες με περικεφαλαία) και επικαλούμενοι αυτήν την ταυτότητα επιδιώκουν να γαμήσουν την ζωή ανθρώπων που ζουν σε 100 φορές χειρότερες συνθήκες από τις δίκες τους.

  Η ψιλικατζού από την άλλη επικαλείται μια απολύτως πραγματική ταυτότητα (άνεργη) και ζητά να μην της γαμάνε την καθημερινότητα άνθρωποι που ζουν σε 100 φορές καλύτερες συνθήκες από τις δικές της.

  • από contrabando πριν 1937 μέρες 1       

   @Snaporaz
   Και η ψιλικατζού πάνω στην πραγματική ταυτότητα της άνεργης δημιουργεί ένα φαντασιακό εχθρό. Δε διαφέρουνε σε *επιχειρήματα [πίπες]*. Για την ανεργία της δε φταίνει οι εργαζόμενοι του μετρό. Να πάει να βρίσει ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ αυτούς που σκοτώσανε την αγορά και γεμίσανε την Ελλάδα με κλειστές επιχειρήσεις και με άνεργους.

  • από dkamen πριν 1936 μέρες 3       

   βασικά δε λέει ότι φταίνε. Δε λέει καν ότι είναι άνεργη.

   Λέει απλώς ότι η απεργία τους έχει:
   1) κόστος μόνο για αυτήν
   2) κέρδος μόνο για αυτούς.

   Το ίδιο και αν δικαιωθεί (η απεργία). Μεγαλύτερο κόστος για αυτήν, μεγαλύτερο κέρδος για αυτούς.

   Επίσης το "δε φταίνε" είναι κάτι πάρα πολύ σχετικό. Ρουφάνε φόρους, και διαταράσσουν την οικονομική ζωή. Εσύ νομίζεις ότι δε στοιχίζει καθόλου (σε τζίρο και θέσεις εργασίας) να βαράει μύγες όλη η Αθήνα ένα μήνα το χρόνο. Ε, στοιχίζει όμως. Πολύ.

 • από snaporaz πριν 1939 μέρες 7       


  και κάτι ακόμα contrabando:

  δηλαδή πόσο 70ς-80ς ΠΑΣΟΚ είστε πια;
  δεν μάθατε τίποτα, μα τίποτα, από το αδερφό κόμμα;

  δεν μάθατε ότι μακροπρόθεσμα είναι πολιτική αυτοκτονία να σιγοντάρετε τις απροκάλυπτα αντικοινωνικές και τομαριστικές πρακτικές εκβιαστών συνδικαλιστών με στόχο μερικά ψηφαλάκια και στο όνομα μιας εύκολης ψευδοαριστερής ρητορικής η οποία αγνοεί απολύτως την πραγματικότητα μιας ψιλικατζούς, που (θεωρητικά) είναι το φυσικό κοινό της αριστεράς;

  δεν καταλαβένετε ότι όσο παίζετε το παιχνίδι τους, τόσο χειρότερους κάνετε αυτούς και μη κυβερνήσιμη την χώρα;
  είστε τόσο αφελείς - και παρά το πρόσφατο παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ του 6% - να πιστεύετε ότι θα έχουν την παραμικρή αφοσιώση σε εσάς; αν γίνετε κυβέρνηση, δεν καταλαβένετε ότι θα σας κάνουν τα ίδια, έτσι όπως τους γλείφετε τώρα;

  και να είσαι σίγουρος ότι εσάς δεν θας εγκαταλείψουν μετά από 30 χρόνια, όπως έκαναν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά μετά από 3 μήνες - και ποιος ξέρει υπο ποιες συνθήκες αφού ούτε επιστρατεύση θα μπορείτε να κάνετε, αλλά ούτε και ιδέα θα έχετε πώς να ηγηθείτε της αστυνομίας όταν θα ξεγύγει η κατάσταση (που σίγουρα θα ξεφύγει και σίγουρα θα την χειριστείτε τόσο ερασιτεχνικά και αδέξια που ο Καραμανλής του 2008 θα μοιάζει με τον ντε Γκωλ σε σύγκριση).

  και έχει κανένας την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν θα έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό στην συνέχεια να προσχωρήσουν στην Χρυσή Αυγή ή σε όποιον άλλο εξτρεμιστή;

 • από inlovewithlife πριν 1938 μέρες 3       

  Η ταλαιπωρία του κόσμου από την απεργία στα ΜΜΜ είναι πολύ μεγάλη και η αγανάκτηση απόλυτα κατανοητή. Ωστόσο, οι απεργοί έπρεπε να τύχουν στήριξης από όλο τον κόσμο, γιατί :

  1. Νίκη δική τους θα σήμαινε νίκη όλων των εργαζομένων και πιθανή αλλαγή συσχετισμών. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση έριξε όλες της τις δυνάμεις, για να "τελειώσει" τους απεργούς. Ενδιαφέρονται για την ταλαιπωρία των εργαζομένων οι άνθρωποι που κάθε δύο μήνες παίρνουν μέτρα που τους εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο; Όχι βέβαια, άλλο ήταν το διακύβευμα.
  2. Η ήττα των απεργών στα ΜΜΜ σημαίνει άλλη μία ήττα όλων των εργαζομένων. Το δικαίωμα στην απεργία τίθεται και τυπικά εκτός νόμου με τη μέθοδο της επίταξης. Πάμε σε πιο άγρια πράγματα στους χώρους δουλειάς, όπου η αντίσταση δεν θα παίρνει τις μορφές που (δεν) προβλέπει (πια) το δικαιικό σύστημα. Αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψη όσοι διαμαρτύρονται, αν κάπου εργάζονται και αυτοί.

  Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, το να ανάγεις την ταλαιπωρία σου ως λόγο να ζητάς να κατασταλούν οι απεργοί είναι εντελώς ενάντια στα συμφέροντά σου. Αλλά η xψιλικατζού και η πλειοψηφία του κόσμου δεν επιθυμούν να αντιληφθούν τα παραπάνω. Δεν πειράζει. Όπου εφαρμόστηκαν για μακρό χρονικό διάστημα οι πολιτικές του ΔΝΤ και ο κόσμος εξεγέρθηκε μόνο όταν ήταν πολύ αργά, οι κοινωνίες έφτασαν στο σημείο να μαζεύουν τους νεκρούς από την πείνα στους δρόμους. Το ίδιο λοιπόν θα γίνει και εδώ, γιατί η xψιλικατζού εκφράζει ακριβώς τη λογική του μέσου Έλληνα. Είδωμεν.

  • από Epanechnikov πριν 1938 μέρες 5       

   1. Τα "συμφέροντα των εργαζομένων" δεν ευθυγραμμίζονται απαραιτήτως. Ειδικά όχι όταν ο πολύ καλύτερα αμειβόμενος, κατώτερα εκπαιδευμένος, ρουσφετολογικά διορισμένος εργαζόμενος Χ στερεί τις υπηρεσίες στον χρηματοδότη του εργαζόμενο Υ απαιτώντας οι αναπόφευκτες μειώσεις να αφορούν μόνον τον δεύτερο (ο οποίος θα πρέπει να κόψει τον λαιμό του για να διατηρήσει σταθερή την χρηματοδότηση του μισθού του πρώτου)!

   2. Οι απεργίες κηρύχθηκαν παράνομες σύμφωνα με τους νόμους του κράτους και όχι εξαιτίας της επίσης παράνομης επίταξης. Σε ένα κράτους στο οποίο οι νόμοι τηρούνται η συνέχιση της παράνομης απεργίας ισοδυναμεί με την απόλυση.


   Και κάτι τελευταίο - Η ιδιότητα του εργαζόμενου ΔΕΝ πιστοποιεί πως αυτός που την φέρει έχει πάντα δίκαιο. Ο εργαζόμενος ιατρός μπορεί να επιθυμεί η κατώτερη αμοιβή για την επίσκεψη του ασθενή να καθοριστεί στα 300 ευρώ - είναι προφανές πώς κάτι τέτοιο είναι άδικο και ανήθικο. Αν ζητούσατε σε αυτή την περίπτωση από τον ασθενή να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα των εργαζομενών ιατρών θα ήταν ή δεν θα ήταν εξαιρετικά αισχρό;;;

   Όσο για το ΔΝΤ η απουσία του (και της χρηματοδότησης και των κουρεμάτων) από την χώρα μας είναι προφανές πως θα σήμαινε ένα καλύτερο παρόν από το σημερινό. Ένα παρόν στο οποίο οι δικαστές, οι υπάλληλοι της βουλής και οι εργαζόμενοι στο Αττικό μετρό θα διατηρούσαν ενδεχομένως τα κεκτημένα τους (σε σχέση με τους υπολοίπους) σε διαφορετικό ωστόσο νόμισμα (για τους άνεργους και του εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δεν είμαι σίγουρος) ...

 • από snaporaz πριν 1938 μέρες 3       


  σε ποια αλλαγή συσχετισμών αναφέρεσαι inlove;

  σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει πάντως, εδώ αυτοί που υπερσπίζεσαι:


  * Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας του μετρό - Ο Σταματόπουλος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, στις τελευταίες εκλογές υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  * ο πρόεδρος των ηλεκτροδηγών, Χρήστος Κούκης, ο οποίος επίσης προέρχεται από την ΠΑΣΚΕ

  * Στον χώρο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων είναι ο Βασίλης Σταθούσης, ο οποίος έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπήρξε παλαιότερα μέλος του ΚΚΕ.

  * Στο τραμ πρόεδρος του Σωματείου των οδηγών είναι ο Χρήστος Καντζάς, ο οποίος προέρχεται από την ΠΑΣΚΕ, αλλά το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται να έχει αποστασιοποιηθεί από τον συγκεκριμένο συνδικαλιστικό χώρο και να κινείται προς τα αριστερά.

  * Στην ΠΑΣΚΕ ανήκουν και οι τρεις πρόεδροι των μεγάλων συνδικάτων των λεωφορείων και των τρόλεϊ

  * Από τη ΔΑΚΕ προέρχεται ο πρόεδρος του δεύτερου Σωματείου του τραμ, Μιχάλης Γαζής.

  Με αλλά λόγια, όπως το είπε ωραία και δκαμεν:
  υπάρχουν οι εργαζόμενοι του ΝΔΣΟΚ κατεστημένου (που υπερασπίζεται η αριστερά), υπάρχει και χψιλικατζού. Ο όρος "εργαζόμενοι" ισχύει και για του δύο, αλλά δεν έχουν κοινα συμφέροντα.

 • από inlovewithlife πριν 1938 μέρες 4       

  Μου απαρίθμησες την κομματική ταυτότητα των συνδικαλιστών, για να καταλήξεις ότι λόγω αυτού τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν πλήττονται από την καταστολή αυτής της απεργίας και τη χρήση της επίταξης από εδώ και πέρα σε κάθε απεργία.

  Επειδή και εγώ εργαζόμενος είμαι και υπέστην ταλαιπωρία, έχω το δικαίωμα να κρίνω τα συμφέροντά μου διαφορετικά από ό,τι η xψιλικατζού. Και τα λογικά άλματα που κάνεις δεν ευσταθούν.

  Επίσης, μπορεί να μην συμπαθώ το κρατικοδίαιτο συνδικαλιστικό κατεστημένο γύρω από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, όπως χτίστηκε όλα αυτά τα χρόνια, αυτό όμως δε σημαίνει πως απαξιώνω εντελώς τον συνδικαλισμό ως συλλογική μορφή οργάνωσης των εργαζομένων. Πριν την κρίση οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είχαν συγκεκριμένη λειτουργία μέσα στο κατεστημένο, πουλώντας από τη μία εκδούλευση στους εργαζόμενους με τις διασυνδέσεις τους με τα κόμματα εξουσίας και δημιουργώντας από την άλλη την αναγκαία συνδικαλιστική βάση για τα κόμματα αυτά. Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει και μαζί με αυτούς το είδος της λειτουργίας αυτής. Τώρα ούτε εκδούλευση μπορούν να προσφέρουν ούτε τίποτα απέναντι στους εξαθλιωμένους εργαζόμενούς τους, γι' αυτό και τέτοιου είδους συνδικαλιστές εκπαραθυρώνονται σιγά σιγά από τα σωματεία. Η ταξική σύγκρουση έχει πάρει τις άγριες μορφές που είχε στην Ελλάδα πριν την χούντα.

  Επομένως, τα επιχειρήματα τα δικά σου και της xψιλικατζού θα ήταν παιδικά, αν δεν ήταν τραγικά, αφού έχουν και συνέπειες για αυτή που δουλεύει (για σένα δεν ξέρω, μπορεί να είσαι εισοδηματίας, αφεντικό ή στο εξωτερικό).

  • από dkamen πριν 1938 μέρες 7       

   ψιτ η ταξική σύγκρουση είναι ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους. Στην περίπτωση των δημοσίων επιχειρήσεων εργοδότες είναι το σύνολο του λαού, γιατί αυτοί είναι οι "μέτοχοι" των επιχειρήσεων. Εξ ορισμού οποιαδήποτε, μα οποιαδήποτε διεκδίκηση των εργαζομένων μας βρίσκει αντίθετους. Είμαστε ο Μάνεσης της υπόθεσης, τι να κάνουμε δεν είναι συναισθηματικό ή προσωπικό το θέμα που λέει και το ΚΚΕ, απλώς έχουμε αντίθετα συμφέροντα. Όταν διεκδικούν, διεκδικούν ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. Τόσο απλά.

   Αλλά εδώ τα έχουμε μπερδέψει τόσο πολύ που ζητάμε από τον έλληνα πολίτη να είναι ο μοναδικός αρχιμαλάκας εργοδότης του κόσμου που όχι μόνο του κλέβουν την υπεραξία οι εργαζόμενοί του, αλλά πρέπει και να παλεύει για να του κλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερη. Ειδάλλως προδίδει την τάξη του! Cargo cult που θα έκανε το Μαρξ να βγάλει σπυριά.

   εγώ θα πω ένα μόνο παράδειγμα: βουλευτές. Μισθωτοί δεν είναι κι αυτοί; Ζητάνε ας πούμε 30.000 το μήνα. Είμαστε υπέρ; Μας λένε ότι τα 25.000 είναι εξαθλίωση και ότι πρέπει τα 800 που παίρνουμε εμεις να γίνουν 750 για να εξασφαλιστούν τα 30.0000. Τους γδέρνουμε ή όχι;

   Ε το ίδιο για λίγο πιο μικρά ποσά.

 • από tdelim πριν 1938 μέρες 5       

  Ναι, και επίσης ειδικά οι Αθηναίαοι, πείτε μου για ποιά άλλη απεργία, τη στιγμή που μας κοστίζει τουλάχιστον 50 ολόκληρα ευρά το μήνα την τελευταία πενταετία, έχουν το θράσος να σου ζητάνε και αλληλεγγύη. Όχι παιδιά, παίζει να μην έχουμε άλλα να σας διαθέσουμε ή να μη θέλουμε βρε αδελφέ. Δώσαμε.

  Επίσης, παράπονο το 'χω, φτάσαμε στους πιο μαύρους καιρούς, αφού το αναγνωρίζουν ας δείξουν και τη δική τους αλληλεγγύη μία φορά στα χρονικά, με ΜΙΑ απεργία υπέρ του κοινού - έστω μόνο των συνταξιούχων, δε με χαλάει - , να τους στηρίξουν και οι πέτρες. Αλλά όχι, "εμφύλιος" με το πρώτο κιχ. Αρκετά.

  • από zoutiri πριν 1938 μέρες       

   δεν καταλαβα την πρωτη φραση, ουτε δηλαδη και την δευτερη πολυ.

  • από dkamen πριν 1938 μέρες 1       

   ρωτάει τους αθηναίους ποια άλλη απεργία έχει το θράσος να ζητάει αλληλεγγύη κοστίζοντας ταυτόχρονα 50 EUR το μήνα μ.ο. επί πενταετία. Δηλαδή χονδρικά στα 3.000 ευρώ εξαντλούνται τα αποθέματα αλληλεγγύης.


  • από zoutiri πριν 1938 μέρες       

   ?? ξερω γω, καθε "αγωνιστικη κινητοποιηση" αγροτων απο το 85 εως σημερα?
   Ηλπιζα να μην ειναι αυτο το νοημα της φρασης βεβαια.

  • από dkamen πριν 1938 μέρες 1       

   οι αγρότες είναι απλοί άνθρωποι, ζητάνε φράγκα, δεν τους νοιάζει με τι διάθεση τα δίνεις.


  • από dkamen πριν 1938 μέρες       

   δε βλάπτει τη γενικότητα

  • από akindynos πριν 1938 μέρες 2       

   Δεν τη βλάπτει.

   Επίσης θυμάμαι μαθητής να έχω ακούσει μια διόλου πολιτικά ορθή παραλλαγή με το τζίνι στην έρημο να ρωτάει τι ευχή θέλουν να πραγματοποιήσει, όλοι ζητάνε την ίδια εκτός από τον τελευταίο.

   "Ξανακάνε τους όλους μαύρους"

 • από akindynos πριν 1938 μέρες 1       

  [Laughter.]

  Mr. Goldman. This attitude [να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα] can be changed but it's going to take much longer than it would in other societies where they have much more interaction and a much different approach.

  Impact of IMF/World Bank policies toward Russia and the Russian economy


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.