Καμίνης και Μπουτάρης - Σωμερίτης

για όσους Αθηναίους και Σαλονικιούς το ζητούμενο αυτής της δημοτικής εκλογής είναι να απαλλάξουν επιτέλους τις πόλεις τους από τις δεξιές και ακροδεξιές ομάδες που από τόσες δεκαετίες τις νέμονται και τις καταστρέφουν η απόφαση αυτή δημιουργεί ελπίδες αλλαγής εποχής. Αρκεί τα μοχθηρά «κομματόσκυλα» κάποιων υπόγειων μηχανισμών να μη δουλέψουν όπως τόσες φορές στο παρελθόν για την επιβίωση του σημερινού συστήματος.

Σχόλια

 • από c.alexacos πριν 2815 μέρες 3        6

  (απόσπασμα) "Ολοι γνωρίζουν τον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και οι στυφοί βαρόνοι του ΠαΣοΚ. Στην Αθήνα όσοι καταπολέμησαν την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη μάς λένε ότι δεν είναι «αναγνωρίσιμος». Αλήθεια; Επειδή δεν τον περιστοιχίζουν ραδιοφωνικοί και άλλοι κράχτες και δεν αποδείχθηκε άσχετος; Ε, λοιπόν, τότε, καιρός είναι να τον μάθουν οι δυστυχείς πολίτες αυτής της πρωτεύουσας: θα ανακαλύψουν έναν άνθρωπο μορφωμένο, με διεθνή παρουσία, αποφασιστικό και μεθοδικό, πρακτικό και τολμηρό. Που πέτυχε παντού από όπου πέρασε. Ενα μόνο ας σημειώσουμε εδώ: τα «έβαλε» με το απίστευτο κράτος, σε όλες του τις μορφές, και κατάφερε συχνά το ακατόρθωτο: να δικαιωθούν οι πολίτες- θύματα. Χωρίς κανένας Φαρισαίος να μπορέσει να τον λαβώσει. Μαζί του!"

 • από LaBoetie πριν 2815 μέρες 15        5

 • από contrabando πριν 2815 μέρες 8        3

  Δεν είμαστε χαζοί να μην καταλαβαίνουμε τί γίνεται αλλά αυτοί οι δύο χρήστες που λες πρέπει να καταλάβουνε κάτι. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά άμα κάναμε όλοι την ίδια δουλειά και βάζαμε από 30 μπάζα ο καθένας για τον υποψήφιο που υποστηρίζουμε τί θα γίνεi μπαζ; Το μπαζ θα γίνει διαφημιστικό από εκεί που δεν είναι. Πρέπει να το σκεφτεί καλά και να κόψει τιμολόγια για διαφήμιση :))

 • από neTpen πριν 2815 μέρες 6        5

  katerina_s_m,

  Νόμιζα πως δεν συμφωνούσες με αυτή τη θέση, περίεργο που την αναπαράγεις και την επικαλείσαι. Να προβλέψω μια αλλαγή από μέρους σου; Είθε.

  Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ποτέ δεν αναφέρθηκα στο ψήφισμα άρθρων (το οποίο κανέναν δεν επιβαρύνει ή εν πάση περιπτώσει ελάχιστα - μέσω της ανάδειξης άρθρων ως δημοφιλών), ούτε στον οποιουδήποτε χρωματισμού ΣΧΕΤΙΚΟ με το άρθρο σχολιασμό, αλλά (αναφέρθηκα) στην αναδιατυπούμενη, επίμονη, ενοχλητικά επιθετική, χωρίς συνεισφορά νέου και κατ' εμέ προπαγανδιστική παράθεση της (θεμιτής κατά τα λοιπά) γενικότερης θέσης σου κάθε λίγο, επ' αφορμή και μόνο του εκάστοτε άρθρου και κατά κατάχρηση της δυνατότητας σχολιασμού. Την έκφραση άποψης (της όποιας άποψης) σε συνάφεια με το μπαζαρισμένο άρθρο ρητώς τη διαχώρισα.

  Σε κάθε περίπτωση, αφού το buzz δεν έδειξε να συμφωνεί μαζί μου (σε επίπεδο πλειοψηφικό τουλάχιστον), αφού σε βλέπω ανενόχλητη να το συνεχίζεις, γιατί να το καταδικάζουμε σε άλλους, ακόμα και αν το έκαναν (που προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι το έκαναν); Ας γίνεται έτσι λοιπόν. Αυτό υπεραμύνθηκες, απλά από άλλη ιδεολογική σκοπιά. Οπότε προς τι η αντίδραση; Λόγω της συγκεκριμένης σκοπιάς; Μπορείς να την αντικρούσεις επί της ουσίας (όπως και κάνεις) - κι εγώ εγκατέλειψα τη διάθεση να φλαγκάρω τέτοια σχόλια, σεβόμενος ότι δεν υπήρξε συναίνεση.

  Επί της ουσίας: όντας κάτοικος Θεσσαλονίκης και καμένος από τον Παπαγεωργόπουλο, συμφωνώντας ότι ο Κακλαμάνης τελμάτωσε περαιτέρω την Αθήνα, όντας θιασώτης της ανανέωσης των προσώπων και πολέμιος των κομματόσκυλων χωρίς έρμα, επενδύω (συγκρατημένα) ελπίδες σε αμφότερες τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες. Οπότε, όταν βλέπω άρθρα που αναδεικνύουν αυτές τις παραμέτρους, εύλογα θα το ψηφίζω (εκτός αν επαναλαμβάνονται). Αν μου επιτρέπετε, that is.

  • από katerina_s_m πριν 2815 μέρες 1        9

   ---- Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ποτέ δεν αναφέρθηκα στο ψήφισμα άρθρων ----

   Αυτή δεν είναι ειδοποιός διαφορά, μα, έτσι ή αλλιώς, η αναφορά μου δεν ήταν για το ψήφισμα άρθρων, αλλά για την μονότονη προπαγάνδα των δύο μελών. Δεν είναι ζήτημα αίσθησης για να το νιώσεις - ανάγνωσης και κρίσης είναι. Και αν σημείωσα την ευαισθησία σου για την μονότονη και ανενόχλητη προπαγάνδα είναι γιατί εδώ είναι η σωστή θέση για το παλιό σχόλιό σου: αυτό που κάνουν τα δύο αυτά μέλη είναι προπαγάνδα, πολλοί το σημείωσαν και δεν είμαι καν η πρώτη. Μαζί, κάνουν, και διαφήμιση βέβαια - εγώ δεν προπαγανδίζω ούτε διαφημίζω συγκεκριμένους υποψηφίους. Απόψεις γράφω και σχολιάζω - πάντα ΣΧΕΤΙΚΑ με το άρθρο ή τα σχόλια που προκύπτουν από την συζήτηση, ό,τι κι αν ισχυρίζεσαι. Ξέρω πως το ότι δεν αφήνω περιθώρια διάψευσης για ό,τι γράφω, αναγκάζει κάποιους να κάνουν ψυχογραφήματα και αυτό, όντως, τους είναι ενοχλητικό.

   Επίσης, δεν έχω ποτέ μου στηρίξει δεξιούς υποψηφίους - το ΠαΣοΚ το κάνει με τον Τατούλη και το δεκανίκι του τον ΛαΟΣ - κάτι που οι αγαπητοί μας προπαγανδιστές κάνουν γαργάρα -, οπότε το ενδιαφέρον μου δεν είναι ούτε ο Κακλαμάνης ούτε ο Παπαγεωργόπουλος. Περί Αυτοδιοίκησης είναι ο λόγος.
  • από neTpen πριν 2815 μέρες 4        3

   Μέχρι στιγμής προσωπικά - η κρίση που αναφέρεις είναι υποκειμενική - δεν αισθάνθηκα ότι το κάνουν. Αν αισθανθώ ότι γίνεται, δεν θα το ψηφίσω το άρθρο ή θα καταψηφίσω το σχόλιο ή θα το αγνοήσω, όπως κάνω και με σένα ή όποιον άλλον αισθάνομαι ότι επαναλαμβάνει μονότονη προπαγάνδα. Δεν θα το φλαγκάρω, δεν θα αντισχολιάσω με απαγορευτική διάθεση, δεν θα το κάνω πια θέμα (όπως και με σένα, όπως υποσχέθηκα).

   Εσύ;

   (Ούτε θα σχολίαζα, αν δεν αναφερόσουν ονομαστικά σε μένα και στις ψήφους μου)

  • από katerina_s_m πριν 2815 μέρες 5        9

   + (Εγώ, αφού ρωτάς, θα ψηφίζω τα άρθρα που συγκεντρώνουν αρκετά παραπάνω από την μίνιμουμ συμφωνία μου, θα σημειώνω την συμφωνία μου ή την διαφωνία μου με κάποια σχόλια, θα συνεισφέρω με λινκς θετικά ή αρνητικά προς το μπαζ, και _οπωσδήποτε_ δεν θα αγνοώ μπαζ ή σχόλιο, από αυτά που πέφτουν στην αντίληψή μου και προσκρούουν στην νοημοσύνη μου. Με τον ίδιο τρόπο που δεν θα αγνοούσα οποιαδήποτε κακοποίηση που θα συνέβαινε στο διάβα μου εις βάρος μου ή εις βάρος άλλου ανθρώπου, μιας και δεν είμαι φαν της παθητικής θέασης. Τα φλαγκς τα είχα ξεχάσει... )
   *

   Σαφώς η κρίση μου είναι υποκειμενική - δεν μπορούσε να είναι διαφορετική - αλλά βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια, άρτι συλλεχθέντα, δεν πάω πιο πίσω. Στα υποδεικνύω για να σχηματίσεις κι εσύ την υποκειμενική κρίση σου.

   buzz c.alexacos:
   - Καμίνης και Μπουτάρης – Σωμερίτης
   - [οι Οικολόγοι Πράσινοι] Ανακοινώνουν στήριξη στην υποψηφιότητα Καμίνη
   - Άξιοι της τύχης τους αν επιλέξουν Κακλαμάνη στην Αθήνα, Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη
   - Μπράβο Nikitas -- Hell's Kitchen, πάει κι αυτό
   - Γ. Καμίνης «Οποιος κλέβει πρέπει να πηγαίνει φυλακή»
   u/d:
   + Hλίας Ψινάκης - Υποψήφιος με το συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη
   *

   buzz ProkopisDoukas:
   - Eκτός κομμάτων, εντός πολιτικής
   - Τρίχες και «λαϊκά» προφίλ (Διαμαντάκου)
   - Ο Γιώργος κι αν εγέρασε
   - Ποιός θα φταίει για την Αθήνα;
   - Η τηλεοπτική προσέγγιση της Πολιτικής
   - Κατάλαβες Αλέξη μου;
   - Το δίλημμα του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα
   u/d:
   + Και επίσημα με Ψινάκη στη μάχη της Αθήνας
   + Υποψήφιος Ηλίας Ψινάκης
   + Οι ψηφοφόροι και οι ψινάκηδες
   + Ο Δήμος Αθηναίων εξακολουθεί να παρανομεί ασύστολα στην υπαίθρια διαφήμιση
   + Open Letter to the Mayor of Athens
   + Δυναμική Αριστερά
   + Ο επικίνδυνος κ. Κακλαμάνης
   + Eπίδειξη κενοδοξίας, επίκληση στην ανοχή, επένδυση στην α-προσδοκία
   + Οι προκλητικές ευαισθησίες του κου Κακλαμάνη
   + Γιώργος Καμίνης - Ο συνήγορος των Αθηναίων

   Όπως το γράφεις, επομένως, αλλά μόνον με αναφορά στα "ενοχλητικά" σχόλια άλλων: αλλεπάλληλα μπαζαρίσματα χωρίς συνεισφορά νέου και κατά την κρίση άλλων 5 ως τώρα, προπαγανδιστική παράθεση της (θεμιτής κατά τα λοιπά) γενικότερης θέσης τους κάθε λίγο και κατά κατάχρηση της δυνατότητας μπαζαρισμάτων. Αυτά και τέλος.

 • από alberich πριν 2815 μέρες 7        6

  Το δίλημμα που τίθεται είναι μνημόνιο ή αυτοδιοίκηση.Τί προέχει..Η πολιτική έκφραση που μας στερήθηκε όταν και όπως έπρεπε, για το πώς πρέπει να προχωρήσει η χώρα, ή οι καλές προθέσεις,οι συμπαθείς άνθρωποι, και οι υποσχέσεις τους (υπονομευμένες πάντως από την υπόρρητη αποδοχή του μνημονίου ως μονόδρομου -και της πολιτικής φιλοσοφίας, aka νεοφιλελευθερισμός, που αυτό δηλοί- αλλά και η πολιτεία τους σε θέματα που τους έπεφτε λόγος, όπως τα πογκρόμ στα Εξάρχεια π.χ.) για ανθρώπινες πόλεις?Νομίζω ότι είναι προφανές ποιο είναι το μείζον.
  Εδώ σε μας η παράταξη του μνημονίου βολιδοσκοπεί για δήμαρχο φίλο μου -ικανό, αδιάφθορο ως τώρα και τεχνοκράτη - απέναντι σε καθηγητή Μ.Ε., παιδί του κομματικού σωλήνα, με την μέση αντίληψη, τη μέση ηθική, τη μέση αισθητική, και όμως δεν πρόκειται να τον ψηφίσω, αν κατέβει τελικά, και του το είπα, γιατί μιλάει η ματαιοδοξία και όχι η λογική και η συμπάθεια προς τους ανθρώπους που υποφέρουν και θα υποφέρουν περισσότερο.

 • από BlondeElena πριν 2815 μέρες 8        2

  Δεν έχει σημασία ποιος buzzάρει και τι, τόσα άρθρα buzzάρονται καθημερινά και thank God απ'όλα έχει ο μπαξές, από Καμίνη και Νικήτα μέχρι το φιλι του Ρουβά στην Καλομοίρα :-). Όποιος θέλει τα ψηφίζει και όποιος δεν θέλει, αδιαφορεί πολύ απλά.

  Εν προκειμένω, Ο Μπουτάρης και ο Καμίνης δεν κινδυνεύουν εκλογικά από κανένα buzzάρισμα, από τους διάφορους Σωμερίτηδες κινδυνεύουν, οι οποίοι -ως πένες πάντα- είναι αντιπαθείς σε μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων, και δυστυχώς πολλές φορές υποσυνείδητα ο ψηφοφόρος αντιδρά αρνητικά.

  • από LaBoetie πριν 2815 μέρες 11        6

   Νομίζω ότι εν προκειμένω έχει και παραέχει σημασία. Μέσα σε τρεις μέρες γέμισε το μπαζ άρθρα των οποίων το περιεχόμενο ουσιαστικά είναι :"ψηφίστε τον Ψ, τα σπάει, είναι καλός άνθρωπος, είναι νέος, φέρελπις, αδιάφθορος, ευφράδης, όμορφος," ή "Ο Χ sucks, είναι διεφθαρμένος, χάλια, τα κανε μούσκεμα, τον βαρεθήκαμε", και που όλα, όλως τυχαίως, προτάθηκαν από δυο ανθρώπους.

   Αν εγώ και ένας άλλος χρήστης αρχίσουμε να γεμίζουμε το μπαζ με άρθρα του στυλ "η Audi τα καλύτερα αυτοκίνητα", "προβληματικά τα BMW και Mercedes", "Τιμή στον ελληνικό πολιτισμό το logo της Audi", "τα πιο αντιρυπογόνα αυτοκίνητα είναι Audi", "νικητής στα τεστ ασφαλείας η Audi", θα καταστρατηγούμε ναι ή όχι το νόημα του χώρου και τις αρχές του;

 • από Elias πριν 2815 μέρες 15        5

  • από katerina_s_m πριν 2815 μέρες 4        14

   Elias,
   αν δυο τρία μέλη προπαγανδίζουν το ΔΝΤ, τον ΓΑΠ, και τους δύο υποψηφίους, δεν σημαίνει πως το μπαζ δεν έχει "υπόβαθρο". Κακώς βγάζεις τέτοια συμπεράσματα.

   Θα έλεγα, επίσης, να μην αναρωτιέσαι απαντώντας με υποθέσεις και κυρίως να μην αφήνεις την φαντασία σου να μιλάει αντ' εμού.

  • από c.alexacos πριν 2815 μέρες 7        3

   Η αλήθεια είναι ότι το παράκανα λίγο.
   Από την άλλη, τα άρθρα ψηφίστηκαν. Οπότε, με εξαίρεση την Κατερίνα και τα συνήθη μίζερα ή πειρακτικά σχολιάκια της, δεν πήρα κάποιο σήμα ότι ενοχλώ.
   Αν το έκανα, ζητώ συγνώμη.

   Σε ότι αφορά όμως τα συνεχιζόμενα σχόλια της Κατερίνας περί κουπονιών και λοιπών επί πληρωμή (;) απόψεων του Προκόπη και εμού, νομίζω ότι θέτουν ένα σοβαρότερο θέμα SB, από την ενδεχόμενη υπερβολή/ενθουσιασμό μας.
   Είναι παλιό το κόλλημα μας με το Δήμο άλλωστε. Η (επώνυμη) αρθρογραφία και των δύο, τόσο στα blogs όσο και σε ΜΜΕ είναι δεδομένη.

  • από katerina_s_m πριν 2815 μέρες 4        8

   alexacos,
   τα πειράγματα με τα κουπόνια, ακολουθούν τα δικά σου πειρακτικά σχόλια "Δεν έχεις δει τίποτα ακόμα
   Προτείνω ωτοασπίδες ;-)"
   , που καθόλου δεν παρεξηγώ "Πες μου ότι δεν μετράς! Σ εσένα βασιζόμουν." . Τα διασκεδάζω μάλιστα.

   Αν πρέπει να παραπέμψεις κάποια σχόλια για παράβαση του σαβουάρ μπαζ, να προτιμήσεις αυτά που ασχολούνται με τα προσωπικά δεδομένα των μελών, λες και βρισκόμαστε στην χούντα των μπατσοχαφιέδων.

  • από Elias πριν 2815 μέρες 8        6

   @katerina_s_m

   "Προπαγανδίζουν";...
   Οι πραγματικοί προπαγανδιστές δε χάνουν το χρόνο τους στο Buzz (ή σε διαδικτυακά φόρουμ). Έχουν πολύ καλύτερα πράγματα να κάνουν αλλού. Αυτός που κάθεται και χάνει το χρόνο του στο Buzz είναι απλώς κάποιος που θέλει να πει τον πόνο του. Τραγικός ερασιτέχνης. Καμιά φορά αυτός ο πόνος μπορεί να είναι οξύς, εμμονικός και προεκλογικός, όμως τι να κάνουμε, το προσπερνάμε σεβόμενοι, "άσ' τον τρελό στην τρέλα του", το 'πε κι ο Άκης Πάνου.

   Αν όμως βλέπουμε "προπαγάνδα" εκεί που υπάρχει πόνος, επαγγελματίες εκεί που υπάρχουν ερασιτέχνες, τότε έχουμε χάσει το μέτρο. Εκλάβαμε την ψευδαίσθηση του internet ως πραγματικότητα. Τουλάχιστον ο Νταλάρας, τότε που έκανε το ίδιο ακριβώς λάθος για τον c.alexaco & τον Πρ. Δούκα, αναγνώρισε το λάθος και τους είπε: "Δε φταις εσύ, η φαντασία μου τα φταίει" (που σ' έπλασε όπως ήθελε αυτή).

 • από BlondeElena πριν 2815 μέρες 9        5

  @Katerina

  Ok, 2 μέλη buzzαρουν συνεχεια για τον Καμινη και τον Νικητα. Εστω οτι υπερεβαλλαν. Το γεγονος πως εσυ εχει κολλημα με αυτα τα δυο συγκεκριμμενα ατομα κι εχεις φτασει στο σημειο να αρχειοθετεις εστω και το "καλημερα"¨τους, πιστεψε με ειναι πολυ πιο κουραστικο. Κι ενοχλητικο.

  • από katerina_s_m πριν 2815 μέρες 4        5

   ΒlondeElena
   δεν ασχολούμαι με πρόσωπα, με ό,τι γράφεται και ό,τι διαβάζω εδώ τρώω "κολλήματα" και όχι με δύο "συγκεκριμένα άτομα". Απλό να το ξεχωρίσεις.

   Και για να στο πω με δικά σου λόγια:

   Ok, εγώ έχω κόλλημα με 2 μέλη που buzzαρουν συνεχεια για τον Καμινη και τον Νικητα. Εστω οτι υπερβάλλω. Το γεγονος πως έχουν κόλλημα _και_ με το καλό ΔΝΤ _και_ τον καλό ΓΑΠ _και_ τους κακούς απεργούς, _και_ τους κακούς δημοσίους υπαλλήλους _και_ την κακή ΕΡΤ της ΝΔ _και_ την καλή ΕΡΤ του ΠαΣοκ, και μπαζζάρουν ασταμάτητα ότι βρουν με το καλημέρα, πιστεψε με ειναι πολυ υποτιμητικό για την νοημοσύνη των νοημόνων. Αν η δική σου νοημοσύνη δεν ενοχλείται, ποσώς με ενδιαφέρει - σύμφωνα με την δική μου σχολιάζω.

   +
   ---- BlondeElena: ...τόσα άρθρα buzzάρονται καθημερινά και thank God απ'όλα έχει ο μπαξές, από Καμίνη και Νικήτα μέχρι το φιλι του Ρουβά στην Καλομοίρα----

   Nαι, αλλά δεν έχουμε 20 μπαζζαρίσματα για το φιλί του Ρουβά στην Καλομοίρα. Ενώ για το "τι καλός που είναι ο Καμίνης" και "τι κακός που είναι ο Κακλαμάνης" έχουμε να φαν κι οι κότες.

 • από LaBoetie πριν 2815 μέρες 6        1

  @c.alexakos: Ευχαριστώ για την κατανόηση. Φυσικά και τα μπαζ ψηφίστηκαν--είναι λογικό οι υποψήφιοι που υποστηρίζεις να έχουν υποστηρικτές, πιθανόν στην πλειοψηφία και εκτός μπαζ. Απλά νομίζω ότι ξεπεράστηκαν κάπου τα όρια της ορθής χρήσης και πρέπει να σταματήσουν τόσα πολλά buzz σε προσωποπαγή ποστ.

 • από Rodia πριν 2815 μέρες 4        2

  Το γαρ πολύ του μπάζζοντος γεννα παραφροσυνην
  Ετσι και ο Αλη Πασας εσφαξεν την Φροσυνην

  :))

 • από c.alexacos πριν 2815 μέρες 8        2

  Point of order
  @admin

  Aν ο Καμίνης ήταν π.χ. υποψήφιος για "Συνήγορος του Ομοφυλόφιλου", και αυτό ήταν το θέμα που με απασχολούσε (όσο η κατάσταση της πόλης που γεννήθηκα/μεγάλωσα/ζω) αυτό το thread θα είχε πάει τελείως διαφορετικά.

  Η κριτική που μου ασκήθηκε (όχι για πρώτη φορά) από την Κατερίνα, πάτησε στο ότι η πολιτική είναι βρώμικη σε κάποιες εκφάνσεις της. Εκεί βασίστηκε για να απαξιώσει εμένα και όχι την άποψη/επιλογή μου (αφήνοντας άλλοτε υπόνοιες κι άλλοτε ευθείες κατηγορίες για money trail). Κι όταν λέω εμένα δεν αναφέρομαι σε κάποια κρυφή ιντερνετική περσόνα, αλλά εμένα ως Κωνσταντίνο Αλεξάκο, εφόσον γράφω επωνύμως.

  Αν το πραγματικό πρόβλημα ήταν τα προσωποπαγή ποστ ως spam, θα μπορούσε να αντιδράσει με πολλούς τρόπους. Μέχρι και να καταργήσει το μπαζοθέν σημειώνοντας το ως spam.

  Εγώ από την άλλη δεν έχω καμία δυνατότητα να προστατευθώ από αυτό που αντιλαμβάνομαι ως "προσωποπαγή" κακοήθεια.

  Και όλα αυτά τα υπέροχα, ενόσω εκείνη κράζει και οδύρεται για τα προσωπικά δεδομένα της ανωνυμίας της, πίσω από την οποία λειτουργεί.

  Κάτι γίνεται λάθος εδώ @admin. Δεν θέλω να κουράσω άλλο με το θέμα, ούτε όμως δέχομαι να οδηγηθώ στην ανωνυμία από ένα τρολ.
  Σιγή ασυρμάτου λοιπόν μέχρι νεοτέρας.

  Αν καταχράστηκα τον χρόνο σου, είναι γιατί θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά δικό μου, αλλά αφορά και άλλους χρήστες που είτε δεν δέχονται πλέον να σχολιάσουν, είτε αποχώρησαν από το buzz ολοκληρωτικά.

 • από admin πριν 2815 μέρες 5        2

  @katerina_s_m

  Δεν έχεις άδικο που ενοχλείσαι με τα συνεχή μπαζαρίσματα υπέρ ή κατά υποψηφίων. Θα μπορούσες να το επισημάνεις σύντομα και ευγενικά, όπως έκαναν άλλοι χρήστες, θα μπορούσες ίσως να κάνεις και report spam αν έβλεπες τις επισημάνσεις σου να αγνοούνται. Όμως με την ένταση και την έκταση των σχολίων σου τελικά λειτουργείς σαν κινητό flamebait. Ειδικά το σχόλιο με το οποίο πρακτικά επιχειρείς να σύρεις τον neTpen στην κουβέντα, σπρώχνοντας στον περαιτέρω εκτροχιασμό της, είναι εντελώς φάουλ και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις, ούτε η πρώτη που σου το επισημαίνω. Ακόμα περισσότερο αυτό εδώ, για το οποίο έχεις κίτρινη από μένα.

  @c.alexacos

  Μηνύματα προς εμένα καλύτερα μέσω email (εκτός των άλλων γιατί ένα σχόλιο είναι πιθανό να μην το δω ποτέ). Παράκληση: λετς τόουν ιτ ντάουν με τον προεκλογικό πυρετό.

 • από katerina_s_m πριν 2815 μέρες 2        5

  admin,
  Άλλα μέλη δεν το επεσήμαναν καθόλου ευγενικά, αλλά πολύ οξύτερα από εμένα. Ωστόσο, δικό σου το μαχαίρι, δικό σου και το πεπόνι το κίτρινο. Αλλά μήπως θα έπρεπε να κόβεις και καμμιά φέτα για όσους παραβιάζουν με σαφέστατο τρόπο, και σε βαθμό κακουργήματος, το σαβουάρ μπαζ και να μην μένεις μόνον σε επιφανειακές κρίσεις περί "flamebait" όταν δεν μπορείς να στηρίξεις δική μου σαφή παραβίαση;

  Είναι απογοητευτική η διαπίστωση ότι τα μέλη του μπαζ υφίστανται διακριτική μεταχείριση. Άλλα μεν ευμενή, άλλα δε εις βάρος τους. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω διαφορετικά την ανοχή (έως επιδεικτική αδιαφορία) σε οξύτατες προσωπικές ύβρεις μελών ("κλασικό ομοφοβικό γουρούνι", "εσύ και η κάθε κακομοίρα", "είσαι τρελλή" ή ιδιωτικού περιεχομένου ψευτοδιαρροές "θα ήθελες πολύ να είχες την υπόθεση"), και πολλές άλλες που δεν θυμάμαι τώρα. Ούτε στις αβάσιμες καταγγελίες που κάνουν μέσα στο μπαζ για διαφθορά θεσμικών προσώπων έχω δει να αντιδράς. Και ακόμα περισσότερο, όταν δεν σου περισσεύει ούτε καν μία παρέμβαση, για μέλη που ασχολούνται, υπαινικτικώς ή ευθέως, με τα προσωπικά δεδομένα μας, και ειδικώς με αυτά κάποιων μελών που ουδέποτε έχουν αναφερθεί στην προσωπική ζωή των άλλων: MadNihilist, πριν 4 μέρες: Κυρία Α. ή Β. ή όπως σας λένε (...πάντως όχι Κατερίνα):. Διαμαρτυρήθηκα δύο φορές γι αυτό, και αδιαφόρησες, αυτό εδώ όμως το ...flamebait, το έπιασες στον αέρα.
  :-)

  *
  ---- c.alexacos: Η κριτική που μου ασκήθηκε (όχι για πρώτη φορά) από την Κατερίνα, πάτησε στο ότι η πολιτική είναι βρώμικη σε κάποιες εκφάνσεις της. Εκεί βασίστηκε για να απαξιώσει εμένα και όχι την άποψη/επιλογή μου (αφήνοντας άλλοτε υπόνοιες κι άλλοτε ευθείες κατηγορίες για money trail). Κι όταν λέω εμένα δεν αναφέρομαι σε κάποια κρυφή ιντερνετική περσόνα, αλλά εμένα ως Κωνσταντίνο Αλεξάκο, εφόσον γράφω επωνύμως ----

  c.alexacos,
  η κριτική που σου ασκήθηκε πάτησε στο ότι κάνεις απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου χρησιμοποιώντας το μπαζ ως διαφημιστικό χώρο του, ενώ ταυτόχρονα κάνεις αρνητική διαφήμιση σε έναν συνυποψήφιό του. Την αυτοδιοικητική άποψή μου για τον υποψήφιο Κομίνη, την έγραψα σε ένα δυο από τα αρχικά μπαζ του "αφιερώματός" σας, επομένως δεν περιορίστηκα στην κριτική για τον καταιγισμό των άρθρων που μπαζάρατε εσείς οι δύο.

  Μόλις λοιπόν καταλάβεις ότι αδίκως πασχίζεις να βρεις ένα έρεισμα που να σε δικαιολογεί, κάνε τον κόπο να ανεβείς ως το πρώτο σχόλιο που έδωσε την εκκίνηση, χωρίς να ισχυρίζομαι πως παρασύρθηκα, μιας και το πιθανότερο είναι να το είχα γράψει εγώ - με τον δικό μου τρόπο -, αν το είχα δει νωρίτερα από τον LaBoetie.

  Μετά, κάνε έναν ακόμα κόπο: άνοιξε το λεξικό στο λήμμα "κλάκα, κλακαδόρος, κλακαδόρικος". Τα "κουπόνια πίτσας", στο _επαναλαμβάνω_ ήταν σύμφωνα με τον ρυθμό των δικών σου πειρακτικών σχολίων, και μην ξεχνάς όσα δικά σου προγενέστερα στο αυτό ή σε υποτιμητικό στυλ. Παρ' όλα αυτά, τα στοιχεία μου στην διάθεση του δικηγόρου σου αν εξακολουθείς να επιμένεις σε φαιδρότητες.

  Αυτό το παραμύθι σας, των "επωνύμων", έχει εξαντληθεί, αλλά ας σημειώσω για μια ακόμα φορά πως δεν μου χρειάζεται η ιντερνετική διαφήμιση ούτε κάνω (ή συντηρώ) καριέρα και δημόσιες σχέσεις μέσω μπλογκς, φέις μπουκ, τουίτερ και άλλων ψευτοsocial media. Τα στοιχεία μου, όμως, τα γνωρίζουν αρκετοί μπλόγκερς όπως και λογοτέχνες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι που, συμβαίνει να διατηρούν μπλογκς ή προσωπικούς ιστοτόπους. Αν είσαι περίεργος να τα μάθεις κι εσύ, ρώτησέ με, μην ντρέπεσαι. Ή ρώτησε καμμιά καφετζού, που ξέρει ότι "δεν με λένε Κατερίνα".

 • από cocteau_twin πριν 2814 μέρες 1        1

  @ c.alexakos

  Αν τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων συμπεριλαμβάνονταν στα ενδιαφέροντά σας και ένας υποψήφιος για κάποιο αξίωμα παρουσιαζόταν ως "συνηγορός", "σωτήρας" ή "μεσσίας" τους εγώ προσωπικά θα σας συνιστούσα να τον περάσετε από κόσκινο και καλού-κακού να κρατάτε πολύ μικρό καλάθι γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας και όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι.

  Το ίδιο συνιστώ και σε όσους ενθουσιάζονται τόσο πολύ για έναν υποψήφιο δήμαρχο που φτάνουν σε σημείο να αναρτούν 11 θέματα που τον προβάλλουν θετικά μέσα σε 10 μέρες.

 • από contrabando πριν 2814 μέρες 2        2

  Ελεοc Ελεοc Ελεοc.
  Όχι άλλο πρήξιμο με τους ίδιους και τους ίδιους υποψήφιους γιατί στο τέλος θα ψηφίσω Κακλαμάνη από αντίδραση.

 • από c.alexacos πριν 2814 μέρες 4        1

  Για να δούμε λίγο τι θα πει εμμονή:

  Σχολιασμένα Katerina_s_m
  Από τα πιο πρόσφατα 30 σχολιασμένα
  τα 8 (σχεδόν το 1/3) είναι σε αναρτήσεις του Δούκα, και
  τα 28 (το 93%) αφορούν το πασοκ.

  Καλά κάνει. Έτσι κι αλλιώς δεν παράγει και κανένας άλλος πολιτική αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. Δυστυχώς...

  Αλλά μάλλον είναι γελοίο να κατηγορούμαι εγώ για 4(!) αναρτήσεις που αφορούν 3 διαφορετικές υποψηφιότητες σε 2 Δήμους.

  Επιλογή ήταν όσων τα ψήφισαν και τα σχολίασαν, όπως και επιλογή όσων τα αγνόησαν Δημοκρατία έχουμε άλλως τε...

  Καλώς να συνεχίσει λοιπόν την όποια δραστηριότητα της ανωνύμως, αλλά να μην πετάμε πέτρες μέσα από γυάλινο σπίτι.

  Καλημέρα σας.

  • από katerina_s_m πριν 2814 μέρες        5

   c.alexacos,
   στο δημοτικό μάς μάθανε ότι η σύγκριση γίνεται μεταξύ ομοίων. Κάνε άλλη μία προσπάθεια να συγκρίνεις αναρτήσεις με αναρτήσεις, και τα ξαναλέμε.
   :-)

   Τα περί "εμμονής" άσφαιρα, εφόσον έχουν αναφορά σε πρόσωπα. Στο buzz, αν έχεις καταλάβει, δεν βλέπουμε άλμπουμ με φωτογραφίες, αλλά άρθρα και ειδήσεις. Γι αυτό και ψηφίζω χωρίς αποκλεισμούς μελών που τα προτείνουν.

   Επίσης, εκτός από 2-3 μέλη όλοι "ανώνυμοι" είμαστε εδώ στο μπαζ. Προσωπικώς δεν μου χρειάζεται διαφήμιση ώστε να διαλαλώ το ονοματεπώνυμό μου και δεν είναι στις προθέσεις μου να ικανοποιώ την περιέργεια διαφόρων. Δεν ξέρω πόσο καινούργιος είσαι στο ίντερνετ, αλλά πρέπει να μάθεις πως η "ανωνυμία" είναι δικαίωμα και κατάκτηση στο ίντερνετ. Και όποιος προτιμά να γράφει με user name αντί ονοματεπωνύμου - όπως κάνει δηλαδή το 99% των χρηστών του ίντερνετ, δεν είναι τρολ. Επομένως το "τρολ" σου επιστρέφεται για να το παραδώσεις όπου δει, με την συμβουλή να αλλάξεις καραμέλα και να βρεις κανένα πειστικό επιχείρημα.

   + Αυτή την "στατιστική" αστειότητα την αφήνω ασχολίαστη:
   "Από τα πιο πρόσφατα 30 σχολιασμένα τα 8 (σχεδόν το 1/3) είναι σε αναρτήσεις του Δούκα, και τα 28 (το 93%) αφορούν το πασοκ." γιατί ξέρω ότι έχεις χιούμορ. Όσο για το ότι τα δικά σου καμινομπάζ ήταν λιγότερα, οφείλω να το παραδεχθώ. Αλλά ήταν βλέπεις και η συγκυρία να "χτυπάτε" και οι δύο μαζί, και το έκανε να φαίνεται εντονότερα. Γι αυτό, άλλωστε, ΠΡΙΝ από εμένα, το επεσήμαναν με οξύτητα και άλλα μέλη.

   Στο μεταξύ η καταιγίδα δημοσιευμάτων υπέρ του Γ.Καμίνη και κατά του Ν. Κακλαμάνη, συνεχίζεται από το έτερον μέλος, _παρά_ την παράκληση του admin.

 • από ngeor πριν 2814 μέρες       

  Πότε ψηφίζουμε;


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση