Η Χρυσή Αυγή διώχνει δημοσιογράφους

Video

«Γιατί μας τραβάτε;», αντέδρασαν ξαφνιασμένοι κάποιοι δημοσιογράφοι. «Δεν σηκωθήκατε την ώρα που έμπαινε ο αρχηγός μας», τους απάντησε αυστηρά στέλεχος του κόμματος.


Συγχαρητήρια στους άμοιρους ευθυνών συμπολίτες μας που επέλεξαν ναζισμό!!

Σχόλια

 • από dkamen πριν 2116 μέρες 2       

  On the plus side, μισούμε πλέον τους φτωχούς χωρίς τύψεις. "Δεν έχουμε μέλλον", "Good, δεν _πρέπει_ να έχετε".

 • από tanevramou πριν 2116 μέρες 2       

  Ρε συνάδερφοι τι γίνεται; Πολύ σιωπή έχει πέσει...
  Δεν ξεκινάμε μια κουβέντα; (όσο πιο ήρεμα γίνεται)
  Ομολογώ ότι σοκαρίστηκα από τα αποτελέσματα και οι σκέψεις είναι δύσκολες αυτήν την ώρα, αλλά θα ήθελα να ακούσω τις εκτιμήσεις σας αν έχετε κάποιες αυτήν την στιγμή.

  • από zombieastral πριν 2116 μέρες       

   κατσε να περάσει λίγο το μουδιασμα κ λογικα θα ξεκινήσει......

 • από tanevramou πριν 2116 μέρες 3       

  Μερικά γρήγορα σημεία από αυτά που σκέφτομαι χαομένος:

  1. ο εκτρωματικός εκλογικός νόμος των ΝΔΣΟΚ που σε κάποιο σημείο λειτουργούσε με τον δικομματισμό σε υψηλά επίπεδα, αυτή την στιγμή δημιουργεί τεράστιο θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της Βουλής. Το πρώτο κόμμα (με κάτω από 20%) με διαφορά 150.000 ψήφους από το δεύτερο βγάζει 56 βουλευτές παραπάνω.
  Επίσης κοντά στο 20% αυτών που ψήφισαν κάποιο κόμμα δεν εκπροσωπούνται στην βουλή. Πρόκειται για τεράστιο ποσοστό. Να θυμίσω ότι στις εκλογές του 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν κοντά στο 3,5%. Υπό αυτές τις συνθήκες νομίζω ότι είναι αδύνατον να προκύψει λύση από αυτήν την Βουλή. Οι επόμενες εκλογές πρέπει να γίνουν με άλλον εκλογικό νόμο - αναλογικότερο και με μικρότερο όριο εισόδου στην Βουλή.

  2. Αποδείχτηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τι ακριβώς δεξιά είχαμε στην ελλάδα. Το κακό σπυρί της ΝΔ έσπασε και από μέσα ξεχύθηκε οχετός. Καταγράφεται για πρώτη φορά η ακραία φασιστική δεξιά στην ελλάδα και το ποσοστό βγαίνει κοντά στο 20%. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλά ανάλογα παραδείγματα στην ευρώπη.

  3. Μέσα στον ορυμαγδό του ακραίου σε πολλές περιπτώσεις εμετικού προεκλογικού λόγου οποιαδήποτε ήπια φωνή χάθηκε. Ήταν αδύνατο να επικοινωνήσεις οποιοδήποτε μήνυμα αν δεν ούρλιαζες υστερικά. Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρώ μεγάλη επιτυχία την είσοδο της ΔΗΜΑΡ στην βουλή και μάλιστα με το ποσοστό που πήρε.

  4. Νομίζω ότι στην ελλάδα επίσης καταγράφεται μια διπλή τεράστια αποτυχία του "ευρωπαϊκού ονείρου." Τόσο σε οικονομικό όσο και στο πολιτικό-κοινωνικό επίπεδο. 30 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαική ένωση που υποτίθεται ότι θα μπόλιαζε και νοοτροπίες και πολιτικές στο κοινωνικό επίπεδο φαίνεται ότι στην Ελλάδα πέρασαν και δεν άφησαν (σχεδόν) τίποτα. Νομίζω ότι η διττή τραγική αποτυχία της ελλάδας οφείλει να βάλει σε μεγάλη περισυλλογή όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις στην ευρώπη.

  5. Τέλος νομίζω ότι είναι σαφής η απόφαση της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος: δείχνει την κατεύθυνση της εξόδου μας από την ΕΕ. (τουλάχιστον αυτή την στιγμή)

  edit---

  6. Η αποχή. Μεγαλύτερη από το 2009, αν είναι δυνατόν, σε αυτές ειδικά τις εκλογές...

  • από dkamen πριν 2116 μέρες 2       

   //Νομίζω ότι στην ελλάδα επίσης καταγράφεται μια διπλή τεράστια αποτυχία του "ευρωπαϊκού ονείρου." Τόσο σε οικονομικό όσο και στο πολιτικό-κοινωνικό επίπεδο. 30 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαική ένωση που υποτίθεται ότι θα μπόλιαζε και νοοτροπίες και πολιτικές στο κοινωνικό επίπεδο φαίνεται ότι στην Ελλάδα πέρασαν και δεν άφησαν (σχεδόν) τίποτα//

   Μάλλον δεν έχεις υπόψη σου πώς ήταν οι Έλληνες 30 χρόνια πριν, σήμερα υπάρχουν actual σκυλιά που θα σιχαινόντουσαν να φάνε από το ίδιο πιάτο με εκείνους.

  • από stassa πριν 2115 μέρες       

   «6. Η αποχή. Μεγαλύτερη από το 2009, αν είναι δυνατόν, σε αυτές ειδικά τις εκλογές... »

   Πώς "αν είναι δυνατόν"; Αφού λες και μόνος σου για τον "εκτρωματικό εκλογικό νόμο". Δηλαδή τί άλλες επιλογές έχεις; Δεδομένου οτι θές να ξεκολλήσουνε τα λαμόγια απ' την εξουσία, έτσι; Γιατί έτσι όπως έχουνε τώρα τα πράματα, ό,τι και να γίνει πάλι οι ίδιοι θα μπούνε στη Βουλή, οι ίδιοι ακριβώς. Ορίστε: κόψανε λίγο αλλοιώς την τράπουλα, αλλάξανε όνομα στην παράταξη και κρεμάσανε το σακάκι στον απέναντι ώμο, και πάλι οι ίδιοι πισινοί θα ζεστάνουνε τα ίδια έδρανα.

   Το πρόβλημα είναι οτι το πώς θα γίνουνε οι εκλογές το αποφασίζουνε... οι εκλεγμένοι. Δηλαδή, το ποιοί θα εκλεχτούνε το ελέγχουνε αυτοί που θέλουνε να εκλεχτούνε, ή τέλος πάντων να παρεμείνουνε στην εξουσία. 'Ετσι καταλήξαμε μ' αυτόν τον εκλογικό νόμο πούχουμε. Γι' αυτό τόσα χρόνια τώρα εξακολουθούμε να βγάζουμε τους ίδιους και τους ίδιους, και έχουμε μάθει ακόμη και να ακούμε οτι ο Στέφανος Μάνος είναι "φρέσκο πρόσωπο" και να μην μας κάνει εντύπωση. Οο

   Αυτό δεν πρόκειται ν' αλλάξει έτσι απλά. Το παιχνίδι το χάσαμε την πρώτη φορά που βάλαμε στην εξουσία αυτά τα τσιμπούρια. Τους ψηφίσαμε, τους δώσαμε την ικανότητα να μας στερήσουνε την ικανότητα να τους ξεφορτωθούμε και τώρα δεν μπορούμε να τους ξεφορτωθούμε. Είναι, πώς το λένε- δώσαμε root access στον κακόβουλο κώδικα και αυτός μας έκοψε το root access. Και πώς θα το πάρουμε πίσω; Ψηφίζοντας; Μα αυτό είναι που δημιουργεί το πρόβλημα. Έχουμε μπλέξει σε φαύλο κύκλο, και ο μόνος τρόπος να βγούμε από αυτόν είναι να σταματήσουμε να τους ψηφίζουμε, τελείως, 80% αποχή, να ψηφίσουνε μόνο οι ίδιοι και τα δικά τους παιδιά. Μπας και γίνει κατανοητό το τί έχει γίνει σ' αυτόν τον τόπο.

   Ακόμη και τώρα δηλαδή, με την αποχή 17% πάνω από το πρώτο κόμμα, θα έπρεπε να είναι προφανές. Θα έπρεπε να είναι προφανές όταν βγάζαμε τον Καραμανλή τον Β' και τον Παπανδρέου τον Γ'. Σαν recursive εφιάλτης.

   Και παρ' όλ' αυτά λες "αν είναι δυνατόν"; Το μόνο λογικό είναι.


   «5. Τέλος νομίζω ότι είναι σαφής η απόφαση της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος: δείχνει την κατεύθυνση της εξόδου μας από την ΕΕ. (τουλάχιστον αυτή την στιγμή)»

   Όχι. Η σαφής απόφαση της πλειοψηφίας - αυτής του 35%, έτσι; Της πραγματικής πλειοψηφίας- είναι να βγούνε όλοι αυτοί οι κερατάδες απ' τη Βουλή.

  • από stassa πριν 2115 μέρες       

   Οι αριστεροί που δεν θέλανε να ψηφίσουνε ΠΑΣΟΚ ψηφίσανε Σύριζα, οι δεξιοί που δεν θέλανε να ψηφίσουνε ΝΔ ψηφίσανε ΧΑ, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι πάλι στα τρία πρώτα κόμματα. Σου λέω, υπάρχει πρό βλη μα.

  • από tanevramou πριν 2115 μέρες 1       

   Νομίζω ότι σε αυτές ακριβώς τις εκλογές και με βάση ότι ξέραμε ότι νδσοκ θα πέσουν τρελά, ήταν μια ευκαιρία να ψηφίσουν όλοι τα κόμματα που τους αντιπροσωπεύουν έστω και μικρά.
   Αυτό και το γεγονός ότι ήταν οι κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων 30 χρόνων, πίστευα ότι θα έδινε αρκετό κίνητρο ώστε να σηκωθεί κάποιος να πάει να ψηφίσει. Προφανώς έκανα λάθος.

   Βέβαια η πραγματική αποχή δεν είναι στο 35% όπως έχουμε ξανασυζητήσει - η πραγματική αποχή πρέπει να είναι κάπου στο 20-25%.  • από stassa πριν 2115 μέρες       

   «Βέβαια η πραγματική αποχή δεν είναι στο 35% όπως έχουμε ξανασυζητήσει - η πραγματική αποχή πρέπει να είναι κάπου στο 20-25%.»

   Και πάλι είναι μεγαλύτερη απ' το ποσοστό που βγάλανε τα πρώτα κόμματα- ιδίως αν υπολογίσεις οτι βγάζουν μεγαλύτερο ποσοστό ακριβώς λόγω της αποχής, έτσι;

   Να σου πώ κάτι που έχει συζητηθεί παλιότερα: να κερδίζει η αποχή έδρες, να μένουνε δηλαδή άδειες στη Βουλή. Να δούμε μετά τί κυβέρνηση θά 'βγαινε κι αν θα έπαιρναν το "μήνυμα" οι εκλεγμένοι μας ή όχι.

   Εναλλακτικά με καλύπτει η πρόταση του φίλου Tales, εδώ.

 • από orck πριν 2115 μέρες 1       

  Μα γιατι να φυγουν απο την βουλη, τι κακο προκαλεσαν; Μην ξεχναμε τι μας ειπαν. Η αριστερα εχει δημιουργησει ολα τα προβληματα στην Ελλαδα αφου ειναι η επικρατουσα ιδεολογια. Σωστε μας ξανα.

 • από inlovewithlife πριν 2115 μέρες 1       

  Οποιαδήποτε ανάγνωση και αν πάρουμε, η κοινωνία ψήφισε για να μην βγει ισχυρή κυβέρνηση, που θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση με την παλιά. Είναι διακριτό πλέον ότι η κοινωνία, ή τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της, ψυχομαχεί και παίζει τα τελευταία της ζάρια. Υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν για τελευταία φορά, γιατί φεύγουν μετανάστες.

  Υπάρχει μία συσσωρευμένη οργή από δεξιά και αριστερά για το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων εξουσίας της χώρας. Στην αριστερά εκφράζεται με έλλογο τρόπο. Στη δεξιά εκφράστηκε με το να μπει η ΧΑ στη Βουλή για να τους δείρει. Οι λαϊκοδεξιοί έχουν πάθει τέτοια φοβερή ζημιά, που δεν έχω ξαναδεί. Νιώθουν τόσο προδομένοι, που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν και ΧΑ, για να τιμωρήσουν. Αν δεν υπήρχαν οι ανεξάρτητοι Έλληνες η ΧΑ θα είχε όσο το ΠΑΣΟΚ.

  Από εδώ και πέρα τα πράγματα χοντραίνουν για τους δανειστές μας. Υπάρχει μία σοβαρή περίπτωση στις επαναληπτικές να εκλεγεί μνημονιακή κυβέρνηση με την ένωση των νεοφιλελεύθερων κομματιδίων και την είσοδό τους στη Βουλή αλλά της κυβέρνησης αυτής δε της δίνω ζωή για πάνω από ένα έτος στην καλύτερη.

  Η περίπτωση της συγκρότησης αριστερής κυβέρνησης στις επαναληπτικές είναι σαφώς μικρότερη. Και αυτό γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ανήκει εδώ και καιρό στη Δεξιά. Και γιατί υπάρχει και το ΚΚΕ αλλά και γιατί τα αριστερά κόμματα που είναι εκτός Βουλής, όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι, πολύ κρίμα για μένα, δεν φαίνονται ικανά να στηρίξουν κάτι τέτοιο.

  Προσωπικά, το έχω πει εδώ και καιρό ότι κάποια στιγμή οι συσχετισμοί στην Ευρώπη θα αρχίσουν να αλλάζουν. Αλλά εμείς δε θα το προλάβουμε αυτό. Γι' αυτό θα πρέπει από τώρα να φτιάξουμε εναλλακτικές προτάσεις, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

  Όσο για τους ναζί, δε θα τους χαρίσουμε ούτε σπιθαμή. Για κάθε εκατοστό εδάφους θα δίνουμε μάχη μέχρις εσχάτων.

  • από Epanechnikov πριν 2115 μέρες 3       

   "Νιώθουν τόσο προδομένοι, που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν και ΧΑ, για να τιμωρήσουν."

   Λάθος εκτίμηση. Τα μεγαλύτερα ποσοστά τα πήραν από άτομα που ψήφησαν για πρώτη (ή δεύτερη) φορά. Δηλαδή από την επαναστατημένη νεολαία που όταν εκφράζεται έχει δίκαιο (σύμφωνα το συνηθισμένο αριστερίστικο κανάκεμα τουλάχιστον). Δεν τα πήρε από προδομένους νεοδημοκράτες.

  • από Elias πριν 2115 μέρες       

   Πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση, Epan, που αλλάζει άρδην την ερμηνεία για τη Χρυσή Αυγή. Πώς ξέρεις όμως ότι την ψήφισαν οι τόσο μικρές ηλικίες; Στον πίνακα βλέπω υπερδιπλάσιο ποσοστό της ΧΑ στην ευρεία ηλικιακή ομάδα "έως 50".

  • από Epanechnikov πριν 2115 μέρες       

   Elias δες το exit poll της Κ research. Έχουν 10% στις ηλικίες 18-24...

   http://www.tovima.gr/files/1/2012/05/06/exitpoll2.ppt


   Ο σκληρός πυρήνας των παραδοσιακών ψηφοφόρών των 2 μεγάλων κομμάτων θα έλεγα πως είναι πάνω από 41-49 (ie. πρόλαβαν την υστερία των εκλογικών αναμετρήσεων των 81,85,89)


   + Video: Να μάθουν να πειθαρχούν!

  • από dkamen πριν 2115 μέρες 2       

   //Τα μεγαλύτερα ποσοστά τα πήραν από άτομα που ψήφησαν για πρώτη (ή δεύτερη) φορά.//

   Ναι αλλά δεν προσγειώθηκαν στη χώρα, άτομα που ψήφισαν πρώτη ή δεύτερη φορά μεγάλωσαν/γεννήθηκαν στην εθνικιστική υστερία του '92 κι έχουν περάσει 20 χρόνια να ακούνε για τους λαθρομετανάστες που βιάζουν, την εθνική συνείδηση που αλλοιώνεται, τους ολυμπιακούς που θα λάμψουν οι Γνήσιοι Απόγονοι (μάλιστα αυτή η γενιά είχε φασιστομάθημα ολυμπισμού στο σχολείο), τα αδέρφια μας τους σέρβους κι όλο το κακό συναπάντημα. Πλάκωσαν με την παρέα τους Αλβανούς στο ξύλο κι όταν ήρθε η αστυνομία συνέλαβε τους Αλβανούς, γαμάνε πουτάνες ελεύθερα, διαβάζουν βοθρομπλόγκ...

   Επειδή είναι νέοι δε σημαίνει ότι τα μυαλά τους δεν είναι γεμάτα αντιδραστικό σκατό.

 • από inlovewithlife πριν 2115 μέρες 2       

  Ναι, αυτό φαίνεται να ισχύει και είναι επικίνδυνο.

  Υπάρχει όμως και η άλλη όψη. Η ΧΑ έσκισε στην επαρχία που δεν έχει τόσο χοντρό πρόβλημα από την εγκληματικότητα και πήρε τα χαμηλότερα ποσοστά στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου υφίσταται το πρόβλημα. Μία ερμηνεία μου σε αυτό είναι ότι με τη συνεχή φασιστική προπαγάνδα κράτους - κομμάτων εξουσίας - μμε που εντάθηκε τον τελευταίο μήνα υπήρξε αντίκτυπο στον κόσμο της επαρχίας, που δεν βιώνει στο πετσί του τις συνθήκες του Αγίου Παντελεήμονα. Κάτι το να ανακαταλάβουμε τις πόλεις του Σαμαρά κάτι το δίδυμο Χρυσοχοΐδη - Λοβέρδου δε θέλει και πολύ.

  • από Elias πριν 2115 μέρες       

   Η δική μου ερμηνεία, με βάση και την παρατήρηση του Epan πιο πάνω, είναι ότι το 50% ανεργίας στους νέους έβγαλε τη Χρυσή Αυγή. Κι από αυτή τη σκοπιά, ακούγεται λογικό να έχει η οργάνωση μεγάλα ποσοστά στην επαρχία, που χτυπήθηκε ιδιαίτερα σφοδρά από την κρίση.

   Αν είναι έτσι, τότε δε θα βοηθήσει και πολύ ν' αρχίσουν να προβάλουν οι δημοσιογράφοι τις πομπές της οργάνωσης. Δε θ' αλλάξουν πολλά πράγματα. Γιατί, νομίζω, ο απελπισμένος νέος κόσμος ήξερε καλά τι ψήφιζε. Η άνοδος της ΧΑ, δηλαδή, ήταν μια συνειδητή μούντζα προς όλους και όλα, από νέους ανθρώπους που βλέπουν το μέλλον τους χαντακωμένο. Μια οργή που αντί να εκφραστεί σε κίνημα πανκ, εκφράστηκε σε εκλογικό τρολάρισμα.

   Οπότε, αν πέφτω μέσα, δεν είναι η σωστή ερμηνεία να βλέπεις τον πιτσιρικά με τη μαύρη μπλούζα ως νεοναζί, φασίστα κ.λπ., αλλά ως έναν άνεργο που τα αισθάνεται όλα μάταια και στρέφεται κατά πάντων.

 • από inlovewithlife πριν 2115 μέρες 2       

  Κοίτα, η ΧΑ δεν είναι οι χουντικοί του ΛΑΟΣ, είναι κίνημα και γι' αυτό είναι επικίνδυνη.

  Τα φασιστικά / ναζιστικά κινήματα ιστορικά φτιάχνουν τάγματα εφόδου. Οι νέοι άνθρωποι είναι η τροφή τους. Ένας πάνκης το πολύ πολύ να καταστρέψει τον εαυτό του από ναρκωτικά, όχι τους άλλους. Αυτό δεν ισχύει με κάποιον νέο που τσιμπάει από τη ΧΑ.

  Το ότι όλοι αυτοί που ψήφισαν ΧΑ δεν έχουν φτιάξει τάγματα εφόδου το ξέρουμε. Τώρα όμως είναι η στιγμή που μπορούμε να το σταματήσουμε. Γιατί μετά αρχίζει το γνωστό ρητό του Μπρέχτ. Και αυτό θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους τουλάχιστον οι δημοκρατικοί πολίτες, γιατί για το σύστημα εξουσίας και τα ανδρείκελά του δεν έχω καμία αυταπάτη.

 • από exiled πριν 2115 μέρες 1       

  Από το βράδυ της Κυριακής δεν υπάρχει καμια δικαιολογία. Όλες και όλοι θα πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά σε αντισυγκεντρώσεις, οποτε αυτοί καλούν σε δικές τους συγκεντρώσεις. Να είμαστε πολλαπλάσιοι τους. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Και θα πρέπει να συμμετέχουν όλα τα κόμματα στην πρακτική καταδίκη του ναζισμού.

 • από alberich πριν 2115 μέρες 1       

  Η απενοχοποίηση της καλτ σέχτας χ.α. στα μάτια των χουντικών, ακροδεξιών, ρατσιστών που μπαινοβγαίνουν κατά περίσταση στη νδ και διάφορα ευκαιριακά ακροδεξιά σχήματα από τη μεταπολίτευση και μετά, είναι ένα αυτοεκπληρούμενο δημιούργημα του καθεστώτος.Κορινθία, λακωνία 12%, μεσσηνία λίγο λιγότερο.Ποια υποβάθμιση, ποια γκέττο?

  Εγέρθητι τώρα χρήσιμε ηλίθιε και συ και η "ανώτερη μεσαία τάξη" του μπύθουλα. "Ούτε οι άνθρωποι της ανώτερης μεσαίας τάξης, στους οποίους αναφέρθηκα παραπάνω, επηρεάζονται από τον ρόλο της οργάνωσης στον Αγιο Παντελεήμονα. Κάτι άλλο είναι που τους κάνει όχι απλώς να μη φοβούνται, αλλά να θέλουν -ανομολόγητα έστω- να δουν τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Τι είναι αυτό;Εχω την εντύπωση ότι, σε ένα πρώτο επίπεδο, η στάση τους είναι η αντίδραση στο φαινόμενο της αριστερής βίας, που εισήγαγε στην πολιτική και κοινωνική ζωή ο ΣΥΡΙΖΑ με τους κουκουλοφόρους του τα τελευταία τέσσερα χρόνια." Tου Στεφανου Κασιματη


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.