Η Κούνεβα ως εργαλείο

Η κ. Κούνεβα είναι ένα τραγικό πρόσωπο. Αλλά δεν είναι ιερό. Στη δημοκρατία μας δεν έχουμε πρόσωπα ταμπού, μπορούμε να μιλούμε για όλους και να κρινόμαστε από την ακρίβεια των λέξεων μας. H ενημέρωση οφείλει να δημοσιεύει όλες τις ειδήσεις και να αναδεικνύει χωρίς φόβο τις πτυχές τους.

Σχόλια

 • από dkamen πριν 504 μέρες 1       

  Η Athens Voice έκρινε ότι από 1000+ πόθεν έσχες όφειλε να δημοσιεύσει αυτό της ΚΚ, με τον τίτλο "Πάνω από 340.000 ευρώ οι καταθέσεις της Κούνεβα" και τον υπότιτλο "σε τράπεζες του εξωτερικού".

  ...

 • από ProkopisDoukas πριν 504 μέρες 3       

  Οι παλιότεροι συνμπαζίστες θα θυμούνται οτι είμαι από αυτούς (τους λίγους) που έγραψαν με επιμονή άρθρα για το ειδεχθές έγκλημα κατά της Κούνεβα και της ανάγκης να διαλευκανθεί. Καθείς μπορεί να ανατρέξει στο μπλογκ μου.

  Αυτό όμως δεν αναιρεί την ανάγκη ελέγχου κάθε ενός που μπαίνει στον πολιτικό στίβο και εκπροσωπεί τους Έλληνες ψηφοφόρους. Όχι μόνο νομικά, αλλά και ηθικά.

  Δεν βρίσκω την επιλογή της AV να αναδείξει το θέμα παράλογη. Κι εμένα με εξέπληξε το ύψος του ποσού. Εφόσον δικαιολογείται από τις δωρεές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά υπάρχει θέμα με την τοποθέτηση των χρημάτων, για μια ευρωβουλευτή. Όσα προορίζονται για θεραπείες, προφανώς δικαιολογείται να είναι στο εξωτερικό. Αλλά για τα 200 χιλιάρικα που (διαβάζω οτι) βγήκαν στην Βουλγαρία (προφανώς πριν από τα capital controls) υπάρχει ζήτημα, γιατί μάλλον δεν θα διάλεγε να κάνει εκεί τις επεμβάσεις.

  Αυτό που ισχυρίζεται ο Χειμωνάς, οτι η Κούνεβα είναι Βουλγάρα και έχει δικαίωμα να τα έχει στην πατρίδα της, δεν ισχύει για μια Ελληνίδα κυβερνητική (ευρω)βουλευτή, ειδικά από ένα κόμμα που φλερτάρει διαχρονικά με τη δραχμή για τους πολίτες, την ώρα που οι ταγοί του έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων σε ασφαλή νομίσματα.

  Σε κάθε περίπτωση, ο δήμόσιος έλεγχος οφείλει να γίνεται. Κι ας δοθούν απαντήσεις. Το άρθρο του Πετρουλάκη αυτό λέει: Πέρα από τις καταδικαστέες κακεντρέχειες, δεν υπάρχουν "ιερές και ανέγγιχτες προσωπικότητες" στην πολιτική.

  Αν δεν αρέσει ο έλεγχος, η αποχώρηση από την πολιτική επιβάλλεται. Άλλωστε, ακόμα και η είσοδος σε αυτήν, εξ αιτίας του τραγικού συμβάντος που την έκανε σύμβολο, είναι προς συζήτηση. Σε κανονικές χώρες.  ΥΓ (edit) H εφημερίδα πάντως απαντά ως εξής:

  "Η Α.V. δημοσίευσε το «πόθεν έσχες» της Κ.Κ. μαζί με δεκάδες άλλα «πόθεν έσχες» πολιτικών όπως έκαναν όλα τα Μέσα ενημέρωσης αυτές τις μέρες. Το έκανε μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως σχολιασμό. Υπενθύμισε τη φρικτή επίθεση εναντίον της και διευκρίνισε ότι τα δηλωθέντα ποσά προέρχονται από δωρεές."

  • από Epanechnikov πριν 504 μέρες 1       

   Συμφωνώ με το μήνυμα σου Προκόπη. Ωστόσο να σημειώσω πως οι δωρεές δώθηκαν για συγκεκριμένο σκοπό (ούτε για να σπουδάσει το παιδί της, ούτε για να αγοράσει σπίτια αλλά για τα έξοδα της θεραπείας της) λαμβάνοντας υπόψιν την φαινομενική έλλειψη πόρων της ευρωβουλευτού (που εξαιτίας της σημερινής της ιδιότητας δεν υφίσταται) και την ισχυριζόμενη σύνδεση της επίθεσης με την συνδικαλιστική της δράση (γεγονός το οποίο δεν ευσταθεί σύμφωνα με όσα αποφάσισε η δικαστική εξουσία). Συνεπώς και σε αυτά ελέγχεται.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση