Τι είναι το Postroll;

Τα περισσότερα μπλογκ έχουν στο πλάι της σελίδας ένα blogroll - μια λίστα από άλλα μπλογκ που ο ιδιοκτήτης προτείνει στους αναγνώστες του. Το postroll του buzz είναι ένας εύκολος τρόπος να προτείνεις στους επισκέπτες σου συγκεκριμένα ποστ άλλων μπλόγκερ (ή άρθρα εφημερίδων, ή άλλα buzzables) που βρίσκεις ενδιαφέροντα.
 
Το postroll εγκαθίσταται σε 5 λεπτά και δε χρειάζεται να ασχοληθείς ξανά μαζί του. Θα προβάλλει, κάθε στιγμή, λινκ προς τις πέντε τελευταίες καταχωρίσεις που εσύ έχεις προτείνει/ψηφίσει στο buzz.
 

Οδηγίες εγκατάστασης

Γενικά: Υπάρχουν 3 έτοιμα postroll. Για να τα προσθέσεις αυτό που προτιμάς, βάζεις τον αντίστοιχο κώδικα στο sidebar του μπλογκ σου, αντικαθιστώντας το 'UserName' με το username σου στο buzz.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ειδικότερα:
 
 1. Στο (Νέο) Blogger.com: Πηγαίνεις στις ρυθμίσεις. Template -> Page Elements και κάνεις κλικ στο "Add Page Element" στα δεξιά, στο sidebar. Ανοίγει ένα νέο παράθυρο με επιλογές για το είδος του περιεχομένου που θες να προσθέσεις. Επιλέγεις το HTML/JavaScript (κλικ στο "Add to Blog"). Αφήνεις κενό το Title και προσθέτεις τον παραπάνω κώδικα στο Content. Πατάς Save Changes. Έτοιμο. (Τώρα μπορείς, επιστρέφοντας στο προηγούμενο παράθυρο να κάνεις αναδιάταξη των διαφόρων page elements στο sidebar σου).
   
  Αν δε θέλεις κάποιο από τα έτοιμα postrolls μπορείς να επιλέξεις "Feed" αντί για "HTML/Javascript" και να βάλεις την παρακάτω διεύθυνση για 'Feed URL': http://buzz.reality-tape.com/userrss2.php?user=UserName&status=voted , αντικαθιστώντας - πάλι - το 'UserName' με το username σου στο buzz.

 2.  
 3. Στο παλιό Blogger.com: κάνεις copy&paste τον κώδικα κατευθείαν στο template σου (κάπου στο sidebar).

 4.  
 5. Στο Wordpress.com: Το Wordpress.com δεν επιτρέπει iframes, οπότε για την ώρα δε μπορείς να προσθέσεις κάποιο από τα έτοιμα postrolls (αν κάποιος ξέρει πώς μπορεί να γίνει ας βοηθήσει).
   
  Μπορείς να προσθέσεις το postroll σου σαν απλό feed ως εξής: πηγαίνεις στο Dashboard -> Presentation -> Sidebar Widgets και τραβάς στο Sidebar ένα RSS widget. Κάνεις κλικ στο εικονίδιο δεξιά και προσθέτεις το RSS feed URL που είναι: http://buzz.reality-tape.com/userrss2.php?user=UserName&status=voted , αντικαθιστώντας το 'UserName' με το username σου στο buzz.
   
  Βάζεις ένα τίτλο (Postroll;), και τον αριθμό των λινκ που θες να προβληθούν, πατάς "Save Changes" και είναι έτοιμο.

 6.  
 7. Wordpress (δική σου εγκατάσταση): Για να βάλεις κάποιο από τα έτοιμα postrolls κάνε copy&paste τον αντίστοιχο κώδικα στο sidebar.php. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο RSS widget, ακολουθώντας τις οδηγίες παραπάνω.

 8.  
 9. Στο Pathfinder: Πηγαίνεις στις Ρυθμίσεις -> Παρουσίαση, σκρολάρεις εκεί που λέει "Επεξεργασία κώδικα σελίδας" και προσθέτεις τον κώδικα του postroll που προτιμάς κάπου μετά το <div id="side"> (περίπου 2/3 κάτω). Αποθήκευση και έτοιμο.

 10.